Κίνητρα 75 εκατ. ευρώ για ξένες κινηματογραφικές παραγωγές στην Ελλάδα..

«Η Ελλάδα διαθέτει ένα υπέροχο φυσικό πλατό, το οποίο δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας υπέροχων και υψηλού επιπέδου παραγωγών, για την στήριξη των οποίων έχουν ήδη εκταμιευθεί 75 εκατ. ευρώ».
Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα της παρουσίασης σε πρέσβεις και θεσμικούς εκπροσώπους ξένων χωρών που πραγματοποιήθηκε για την προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών, μέσω συγκεκριμένων κινήτρων.
Η παρουσίαση έγινε από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκο Παππά και τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρ Κρέτσο, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ).
Σύμφωνα με το κυβερνητικό επιτελείο, ο οπτικοακουστικός τομέας έχει σημαντική ανταποδοτικότητα και η Ελλάδα, εκτός από φιλόξενη χώρα, διαθέτει το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό για να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητες που της ανοίγονται από την οπτικοακουστική βιομηχανία. Οι διαδικασίες, που θα απαιτούνται για τη στήριξη μιας παραγωγής, θα είναι σε “fast track” πλαίσιο, χωρίς γραφειοκρατικές καθυστερήσεις και με άμεση χρηματοδότηση για μικρές ή μεγάλες παραγωγές. Ο νόμος εμπεριέχει όλους τους κλάδους -από τον κινηματογράφο και την τηλεόραση ως τα κινούμενα σχέδια και τα ντοκιμαντέρ- και δεν θα εξαιρεθεί κανένας. Το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας είναι ο Οργανισμός, ο οποίος θα λειτουργήσει ως ομπρέλα για όλα αυτά.
Οπως επισημάνθηκε, υιοθετούνται “fast track” διαδικασίες, με χρονοδιάγραμμα 45 ημερών για την έγκριση μιας παραγωγής, χωρίς γραφειοκρατία, αλλά με ηλεκτρονικό τρόπο και άμεση χρηματοδότηση των παραγωγών. Ο ΕΚΟΜΕ θα προωθήσει κάθε είδους συνεργασίες, εκπαιδευτικές ενέργειες και δράσεις.
Μετά το τέλος της παρουσίασης, ακολούθησε ξενάγηση των καλεσμένων της εκδήλωσης στο χώρο στέγασης του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας.
πηγη : newmoney.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου