Επικοινωνία με Πούτιν και πρόσκληση για επίσκεψη στη Ρωσία

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε σήμερα (Πέμπτη) το πρωί, τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν
Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Κρεμλίνο, κατά τη συνομιλία των δύο ανδρών επιβεβαιώθηκε η πρόθεσή τους να προωθήσουν περαιτέρω τη συνεργασία των χωρών τους, η οποία -όπως επισημάνθηκε- ήδη έχει σημειώσει βήματα προόδου στον εμπορικό, οικονομικό και ανθρωπιστικό τομέα. Ο Ρώσος πρόεδρος ενημέρωσε τον Έλληνα πρωθυπουργό για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.
Επίσης -σύμφωνα, πάντα, με το Κρεμλίνο- εξετάστηκαν επίκαιρα ζητήματα της ευρωπαϊκής ασφάλειας, καθώς και η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Ρωσικά μέσα ενημέρωσαν ανέφεραν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έθεσε στον Ρώσο πρόεδρο, το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο και την Κύπρο: ένα ζήτημα για το οποίο η Αθήνα επιζητεί στήριξη από τα ευρωπαϊκά κράτη. 
Εξάλλου, οι δύο ηγέτες φέρεται να συζήτησαν το ζήτημα των βρετανικών κατηγοριών κατά της Ρωσίας, αναφορικά με την υπόθεση δηλητηρίασης του πρώην διπλού κατασκόπου, Σεργκέι Σκριπάλ, και της κόρης του στη Βρετανία.
Τέλος, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Βλαντίμιρ Πούτιν κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί τη Ρωσία
Σημειώνεται ότι ο Αλ. Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Βλ. Πούτιν από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο της Ε.Ε. Ωστόσο, την ίδια ώρα στις Βρυξέλλες, οι Ευρωπαίοι ηγέτες εξετάζουν το ενδεχόμενο κυρώσεων στη Μόσχα, εξαιτίας της υπόθεσης του Σ. Σκριπάλ.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε ήδη στο θέμα της Ρωσίας, κατά τη διάρκεια της προπαρασκευαστικής Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός φέρεται να σημείωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει την υπόθεση της δηλητηρίασης, με τρόπο προσεκτικό και υπεύθυνο: με αποφασιστική καταδίκη του γεγονότος χωρίς όμως να φτάνουμε σε ακραία ένταση με Ρωσία.
Εκτός από τον Αλ. Τσίπρα, ο Βλ. Πούτιν μίλησε τηλεφωνικά και με τον πρόεδρο της Φινλανδίας: με το Κρεμλίνο να τονίζει ότι τα τηλεφωνήματα ήταν πρωτοβουλία των Ευρωπαίων ηγετών και όχι του Ρώσου προέδρου.
πηγη : efsyn.gr

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου