Ρωσια.., Μοσχα ..,10 σημειωσεις..


Η Ρωσία με πρωτευουσα τη Μοσχα ,αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες χώρες, τόσο σε έκταση, όσο και σε οικονομική δύναμη παγκοσμίως. Η κόκκινη πλατεία,  η Vodka, και ο πρόεδρος Putin, είναι μερικά από τα στοιχεία που μας έρχονται αμέσως στο μυαλό, όταν αναφερόμαστε σε αυτή. Ο λόγος φυσικά για τη Ρωσία, για την οποία σας παρουσιάζουμε μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες, που ίσως δεν γνωρίζατε: 
  1. Η Ρωσία διαθέτει τον μεγαλύτερο σιδηρόδρομο στον κόσμο. Το «TheTrans-Siberian Railway» εκτείνεται σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, μετατρέποντάς το στον μεγαλύτερο σιδηροδρομικό σταθμό στον κόσμο. Το ταξίδι του ξεκινά από τη Μόσχα και καταλήγει στο λιμάνι του Βλαδιβοστόκ, διανύοντας 9200 χιλιόμετρα. Για να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη διαδρομή, χωρίς στάσεις θα χρειαστούν 152 ώρες και 27 λεπτά.
  2. Η Ρωσία διαθέτει το  μεγαλύτερο εστιατόριο McDonaldsστον κόσμο με 700 θέσεις. Ένα μεγαλύτερο κτίριο, χωρητικότητας 1.500, κατασκευάστηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο της Αγγλίας, αλλά διαλύθηκε έξι εβδομάδες μετά (μόλις τελείωσαν και οι Ολυμπιακοί Αγώνες).
  3.  Στη Ρωσία υπάρχουν περίπου 10 εκατομμύρια περισσότερες γυναίκες, σε σχέση με τους άνδρες. Η ανισορροπία αυτή εικάζεται ως αποτέλεσμα των τόσων πολλών ανθρώπων που πέθαναν κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.
  4. Η «Βέρα στο δεξί » αποτελεί μια παράδοση πολλών χρόνων στην Ρωσία, στην οποία τα παντρεμένα ζευγάρια φορούν τη βέρα τους στον παράμεσο του δεξιού χεριού. Την ίδια παράδοση επίσης συντηρεί η Ουκρανία, η Πολωνία, η Γεωργία, η Γερμανία, η Ισπανία, η Αυστρία, η Ινδία και η Ελλάδα.
  5. Στη Ρωσία οι άνδρες δεν χαρίζουν ποτέ λουλούδια στις γυναίκες. Η κίνηση αυτή θεωρείται πως φέρνει κακοτυχία και είναι επίσης συνδεδεμένη με τις κηδείες.
 
1) Η Ρωσία είναι η μεγαλύτερη χώρα σε έκταση στον κόσμο. Η συνολική της έκταση ανέρχεται σε 17.075.400 τετραγωνικά χιλιόμετρα και καλύπτει περισσότερο από το ένα ένατο της έκτασης της γης. Η έκταση της Ρωσίας είναι 1,8 φορές μεγαλύτερη από το συνολικό μέγεθος των Ηνωμένων Πολιτειών.

2) Η πρωτεύουσα της Ρωσίας, η Μόσχα, αποτελεί το «σπίτι» των περισσότερων δισεκατομμυριούχων στον κόσμο. Συνολικά σε αυτήν μένουν 74 δισεκατομμυριούχοι, 3 περισσότεροι από την δεύτερη στην κατάταξη, Νέα Υόρκη

3) Από το 2012, η Ρωσία αποτελεί τον  δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό πετρελαίου παγκοσμίως, παράγοντας κατά μέσο όρο 9.900.000 βαρέλια αργού ημερησίως. Η Σαουδική Αραβία καταλαμβάνει την κορυφαία θέση με 10.900.000 βαρέλια ημερησίως, ωστόσο, εκτιμάται ότι οι ΗΠΑ θα ξεπεράσουν, τόσο την  Ρωσία, όσο και τη Σαουδική Αραβία μέχρι το 2020

4)Το μετρό της Μόσχας είναι το ταχύτερο μέσο μεταφοράς. Κατά την ώρα αιχμής, υπάρχουν δρομολόγια  κάθε 90 δευτερόλεπτα. Εκτιμάται ότι πάνω από 9 εκατομμύρια επιβάτες χρησιμοποιούν το μετρό κάθε μέρα. Το μετρό της Αγίας Πετρούπολης είναι επίσης ο βαθύτερος υπόγειος σιδηρόδρομος του πλανήτη, που βρίσκεται 100μ. κάτω από τη γη.

5) Οι Ρώσοι δεν κάνουν ποτέ χειραψία μπροστά σε μια ανοιχτή πόρτα. Η κίνηση αυτή θεωρείται κακός ιωνός και πως θα καταλήξει σε τσακωμό, ανάμεσα στους ανθρώπους που κάνουν τη χειραψία.

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου