Καψοκακόμοιροι...Μελάνια και Ντόναλντ..-της Ρεας Βιταλη

Τι παρακολουθούμε όλοι εμείς; Τι ζευγάρι και τούτο; Εχει αυτή η εικόνα σχέση με την Αμερική της πρωτοπορίας, των ρευμάτων, του αύριο στο διηνεκές; Υπάρχει τίποτα πιο οπισθοδρομικό από το παρόν τους; Μια ενοικιαζόμενη σε ρόλο «συζύγου» με ιερή αποστολή να ντύνεται; Ανήθικα, αρχοντοχωριάτικα ακριβά;

Στην ντοπιολαλιά του χωριού υπάρχει μια λέξη πιο κατηφορική από το «κακόμοιρος» και «κακομοίρα». Το καψοκακόμοιρος και καψοκακομοίρα. Οποτε τους παρατηρώ…. Καψοκακόμοιροι!
Τι παρακολουθούμε όλοι εμείς; Τι ζευγάρι και τούτο; Εφτασε η ανθρωπότητα στον 21 αιώνα, για να φέρει μια καψοκακομοίρα, τον τίτλο της «Πρώτης Κυρίας» και ετούτος, ο πρωτόγονος με το ρόπαλο, τον τίτλο του «Πλανητάρχη»; Αυτός που δεν «άρχει» ούτε του εαυτού του;
Εχει αυτή η εικόνα καμία σχέση με την «Αμερική» της εφηβείας μας; Της πρωτοπορίας, των ρευμάτων, του αύριο στο διηνεκές; Υπάρχει τίποτα πιο οπισθοδρομικό από το παρόν τους; Μια ενοικιαζόμενη σε ρόλο «συζύγου» με ιερή αποστολή να ντύνεται. Ανήθικα, αρχοντοχωριάτικα ακριβά. Στα χρόνια που την κοινωνική επανάσταση την έβγαλε πέρα ο Zara. Μα τίποτα δεν αφουγκράστηκε; Σκιάχτρο ακόμα και με τον αντιπροσωπευτικό τρόπο που ακουμπάει στους ώμους της ζακέτες, μαντό, παλτό.
Οχι, δεν είναι στυλ, τζάνκια της μοδός. Μόνο οι ανυποψίαστοι ξεμπερδεύουν με ένα «Κάνει μόδα». Στην τελευταία εμφάνιση προστέθηκε και καπέλο. Η συμπλήρωση της εικόνας. Να μην μείνει στα χωράφια του πλανήτη μας, κάργια για κάργια. Και δίπλα της… Ο, ούτε έφηβος σε άγρια ντουζένια! Τι μαρτύρια θα τραβάει η σάρκα του! Τι χημεία θα σακατεύει το στομάχι του, ν’ αποδείξει «Αντρακλας»; Η μια πολυτελής πόρνη μετά την άλλη. Λατρεύω το «πολυτελής».
Καμάρωσε Αμερική! Δώσε τον λόγο στα «πολυτελή» κνώδαλα να περιγράψουν «πολυτελείς» συνουσίες. Πώς ακριβώς εισήλθε ο άντρας; Σίγουρα πολυτελώς. Μπήκε βαθιά; Ποιο το πολυτελές βάθος στις πολυτελείς συνουσίες; «Μοιάζεις με την κόρη μου» είπε και στις δυο «πολυτελείς» γυναίκες με το που τις είδε γυμνές. Το ντέρτι του ο καθείς.
Και δεν σηκώνεται η τρίχα των πολιτών; Δεν μυρίζουν την αρρώστια; Cool μωρά μου! Ολα καλά. Αρκεί που ο Πλανητάρχης γαμεί! Τι ζούμε όλοι εμείς; Σε ποια χέρια… Ολοι εμείς; Σε ποια κατεύθυνση… Ολοι εμείς;
Τι πρεσβεύει σήμερα η «Αμερική»; Την παρατηρώ να ισορροπεί σε θηριώδη τακούνια. Αν της τα βγάλεις θα πέσει, θα μπουρδουκλωθεί. Οπως μάθει η άνθρωπος. Μη και πατήσει γη, η αγωνία της συγκεκριμένης. Και δίπλα της αυτός, ο πιο σύγχρονος βάρβαρος! Να κάνει πλάκα… Ούτε στο σχολείο τέτοια κρυάδα… Να διώχνει την πιτυρίδα από το πέτο του Μακρόν. Κι ο Μακρόν; Μα γιατί δεν άρπαξε την ευκαιρία; Να ανακατέψει τα μαλλάκια του Τραμπ για να δει αν έχει ή όχι πιτυρίδα; Ο φαλακρός με την μπούκλα! Ιχνος αντανακλαστικών, η διεθνής εξουσία.
Τι κοιτάμε όλοι εμείς; Η κάμερα ζουμάρει στο δακτυλάκι του Τραμπ που προσπαθεί να αγγίξει το δακτυλάκι της Μελάνια. «Ελα τώρα που δεν θες… Λίγο καλέ! Λίγου…». Εκείνη… «Κυρία»! Μετά καπέλου, μάλιστα. «Οχι, όχι με τίποτα!» του τραβιέται. Δεν είναι σκηνή από παρατράγουδο στην Αννίτα Πάνια. Είναι η Πρώτη Κυρία της Αμερικής και ο Πλανητάρχης.
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου