Θ. Θεοχαρόπουλος στο “Κανάλι Ένα” 'Μία σπίθα μπορεί να ανάψει τη φωτιά '..

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης για τις εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα που καλείται να διαχειριστεί η Ελλάδα, παραχώρησε στο Κανάλι Ένα και την εκπομπή Δύο Ρεπόρτερ, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.
Αρχής γενομένης της τουρκικής προκλητικότητας και της έντασης με τη γείτονα χώρα, ο κ. Θεοχαρόπουλος την απέδωσε στην ενόχληση της Άγκυρας από την μη συμμετοχή της στις έρευνες της Κυπριακής ΑΟΖ αλλά και στην υπόθεση των 8 Τούρκων στρατιωτικών που που δεν εκδόθηκαν και παραμένουν υπό το άσυλο της χώρας μας.
“Μία σπίθα μπορεί να ανάψει τη φωτιά” δήλωσε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι απαιτείται, προσοχή, ψυχραιμία αλλά και αποφασιστικότητα.
Παράλληλα, άσκησε κριτική στον κυβερνητικό σχηματισμό και τις επιλογές σε κρίσιμα πόστα. “Ο Σύριζα έχει αποτύχει σε αυτό πολλές φορές. Ο κ. Καμμένος λειτουργεί εν θερμώ και δε θα έπρεπε να είναι υπουργός Εθνικής Άμυνας, αλλά και ο κ. Κουβέλης δε συνεισφέρει κάτω από τον συγκεκριμένο υπουργό” εκτίμησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
Αναφερόμενος δε, στις ενέργειες των Ελλήνων πολιτών που προσπαθούν να περάσουν τα δικά τους μηνύματα, συνέστησε προσοχή διότι μπορούν να αποβούν επικίνδυνες, τονίζοντας ότι δεν χρειάζεται εθνικισμός αλλά σύγχρονος πατριωτισμός, ο οποίος όπως εξήγησε εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα μακροπρόθεσμα χωρίς να τα υπονομεύει.
Για το θέμα των Σκοπίων, τάχθηκε υπέρ της επίλυσης του ονοματολογικού με σύνθετη ονομασία erga omnes και δεσμευτικές νομικά εγγυήσεις για τα αλυτρωτικά, διαβλέποντας ότι η γεωστρατηγική θέση και ο ρόλος της Ελλάδας θα ενισχυθεί στο χώρο των Βαλκανίων, ενώ χαρακτήρισε βαθιά εσωστρεφή αντίληψη της μικρής Ελλάδας την μη επίτευξη συμφωνίας απλά και μόνο για την προσωπική μας ικανοποίηση.
Για την αναθεώρηση του Συντάγματος τόνισε ότι το Κίνημα Αλλαγής θα προωθήσει συγκεκριμένες προτάσεις σε άρθρα, εκτιμώντας ότι εάν δεν ξεκινήσουν άμεσα οι διεργασίες, θα χαθεί –όπως είπε- ακόμη μία πενταετία. Κάλεσε δε το πολιτικό σύστημα σε εθνική συνεννόηση στο πλαίσιο και της απλής αναλογικής όχι μόνο στις βουλευτικές εκλογές αλλά και στις αυτοδιοικητικές, στις οποίες δημιουργεί προβλήματα το υφιστάμενο σύστημα, ωστόσο δεν έχει κατατεθεί καμία πρόταση.
Παράλληλα, μιλώντας για το Κίνημα Αλλαγής έκανε λόγο για μία ανερχόμενη 3η πολιτική δύναμη, με σταθερές θέσεις και προσανατολισμό τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και τομές που έχει ανάγκη η χώρα.
Καταλήγοντας ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αναφέρθηκε και στην οικονομική πολιτική, κάνοντας λόγο για απαράδεκτα υψηλά πλεονάσματα που προϋποθέτουν σκληρή επιτροπεία, εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει καθαρή έξοδος. Υπογράμμισε ότι εάν δεν αλλάξουν οι ασκούμενες πολιτικές, η κρίση θα ανακυκλώνεται.

Τον κ. Θαναση Θεοχαροπουλο υποδεχθηκαν  , στο  studio του Καναλιου Ενα 90,4 fm  , μαζι με τους ' Δυο Ρεπορτερ ' , ο Προεδρος  ΔΗΡΑΠ κ. Παναγιωτης Αβραμιδης και ο Αντιπροεδρος κ. Στελιος Μπρατσολης .

πηγη : kanaliena.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου