7 ξεχωριστοί ερμηνευτές στο δίσκο του πρώην βουλευτή Χρήστου Αηδόνη..

Πέρασαν πέντε χρόνια περίπου, από τότε που πληροφορηθήκαμε πως ο πρώην υφυπουργός, βουλευτής -τότε- του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και καθηγητής φυσικής αγωγής Χρήστος Αηδόνης, έκρυβε μέσα του μια «φλέβα» καλλιτεχνικής δημιουργίας και προετοίμαζε τις συνθέσεις για μια σειρά από τραγούδια που κυκλοφορούν αυτές τις μέρες σε cd.

Τρία χρόνια μετά τις εκλογές του 2015 και την αποχώρησή του από τον πολιτικό «στίβο», ήρθε η ώρα για την παρουσίαση του πρώτου δίσκου του Χρήστου Αηδόνη, με επτά τραγούδια σε μουσική δική του, πάνω σε ποίηση του 98χρονου Κύπριου πολιτικού Βάσου Λυσσαρίδη.

Στον «Απολογισμό» τραγουδούν ο Γιώργος Νταλάρας, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Σταμάτης Κόκοτας, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Μπάμπης Τσέρτος, ο Κώστας Χατζηχριστοδούλου και ο Γιώργος Χατζής. Το cd, που κυκλοφορεί σε παραγωγή του Ιδρύματος Λυσσαρίδη, θα παρουσιαστεί στην Κύπρο στις αρχές Ιουνίου και στη συνέχεια και στην Ελλάδα.
ahdonis cover

Τα τραγούδια του cd


1) Αυτοβιογραφία – Γιώργος Νταλάρας
2) Ιούδας και Χριστός – Μανώλης Μητσιάς
3) Αναζητώ καταφύγιο / Μονάκριβο μου παιδί – Απαγγελία: Βάσος Λυσσαρίδης
4) Η λευτεριά θέλει λεβεντιά – Κώστας Χατζηχριστοδούλου
5) Οργίζομαι - Απαγγελία: Βάσος Λυσσαρίδης
6) Η ταβέρνα – Σταμάτης Κόκοτας
7) Αυτοκαταργούνται - Απαγγελία: Βάσος Λυσσαρίδης
8) Αλλιώτικα εγώ ξέρω ν’ αγαπώ – Παντελής Θαλασσινός
9) Η τελευταία μου βραδιά – Μπάμπης Τσέρτος
10) Δυο τελευταίες ώρες / Ζητείται λαός – Απαγγελία: Βάσος Λυσσαρίδης
11) Ακριβέ μου φίλε – Γιώργος Χατζής
12) Ο απολογισμός – Απαγγελία: Βάσος Λυσσαρίδης

Τις ενορχηστρώσεις επιμελήθηκαν οι Γιώργος Παπαχριστούδης (1), Τατιάνα Παπαγεωργίου (2), Βασίλης Χατζηλούκας (4), Τατιάνα Παπαγεωργίου & Δημήτρης Παπαγγελίδης (6), Δημήτρης Παπαγγελίδης (8, 9), Γιώργος Χατζής (11). Στις απαγγελίες των ποιημάτων τον Βάσο Λυσσαρίδη συνόδευσε, παίζοντας κλασική κιθάρα, ο Δημήτρης Παπαγγελίδης. Τα εικαστικά θέματα είναι του Βάσου Λυσσαρίδη.

Λίγα λόγια του Χρήστου Αηδόνη


Όταν το 1991 σε ηλικία 28 ετών γνώρισα τον Βάσο Λυσσαρίδη ως πρόεδρο της ΕΔΕΚ δεν μπορούσα να φανταστώ πως 23 χρόνια μετά θα είχα την τιμή να μου εμπιστευτεί τον ποιητικό του θησαυρό.

Η ιδέα για την μελοποίηση των ποιημάτων του ξεπηδά τον Ιούλιο του 2014, σε μια συνάντησή μας στην εξοχική του κατοικία στον Πρόδρομο. Εκείνο το απόγευμα του ζητώ να μου επιτρέψει την απόπειρα.

«Θα ήταν ιδιαίτερη τιμή» μου απάντησε με την χαρακτηριστική ευγένεια που τον διακρίνει και τρία χρόνια μετά γίνεται πραγματικότητα.

Σ’αυτήν την διαδρομή, δυσκολίες υπήρξαν πολλές. Οι μελωδικές αποτυπώσεις σίγουρα αποτελούν μια μοναχική υπόθεση, όμως η ολοκλήρωση ενός τόσου σημαντικού έργου είναι πάντα αποτέλεσμα μιας συλλογικότητας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους φίλους μου, που με τις συνεχείς παροτρύνσεις τους δεν άφησαν ποτέ να «ξεθυμάνει» αυτή η ιδέα.

Ιδιαίτερα στην Άννα Νταλάρα που αγκάλιασε με αγάπη την προσπάθεια από την πρώτη στιγμή και στον Χρύση Πρέντζα που χωρίς την βοήθειά του δεν θα είχε υλοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο.

Επίσης, τον πρώην πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, το Ίδρυμα Λεβέντη και τον κο Τάσο Λεβέντη για την αρωγή τους, την Ελένη Κοντοχρήστου για την συνεχή υποστήριξή της και τον Σπύρο Ζερβό για τις πολύτιμες συμβουλές του.

Ακόμη ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους καλλιτέχνες τον Παντελή Θαλασσινό, Σταμάτη Κόκοτα, Μανώλη Μητσιά, Γιώργο Νταλάρα, Μπάμπη Τσέρτο, Γιώργο Χατζή και Κώστα Χατζηχριστοδούλου που αποδέχθηκαν με χαρά την πρόσκληση και αφιλοκερδώς συνέβαλαν στην μουσική αποτύπωση μέρους της ποιητικής συλλογής του Βάσου.

Η συμμετοχή τους αποτελεί ιδιαίτερη τιμή.

Και φυσικά ένα μεγάλο ευχαριστώ στον αγαπημένο μου «μαθητή» και φίλο Γιώργο Χατζή για την ακάματη συμβολή του.

Περισσότερες πληροφορίες για το δίσκο και τους συντελεστές του μπορείτε να διαβάσετε στην προσωπική ιστοσελίδα του Χρήστου Αηδόνη.


Στη λίστα που ακολουθεί μπορείτε να ακούσετε όλα τα τραγούδια.
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου