«Η ΔΕΘ ανέδειξε τις διαχωριστικές γραμμές ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ.»...

Σε μία πρώτη αποτίμηση των όσων ανέλυσαν από το βήμα της ΔΕΘ τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προχώρησε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ κατά την πολύωρη συνεδρίασή της υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Επί τάπητος και ζητήματα των επερχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων.
Η αποτίμηση της παρουσίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αλλά και του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, καθώς και ο προγραμματισμός του κόμματος εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών απασχόλησε τη συνεδρίαση της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ η οποία διήρκησε περίπου τέσσερις ώρες και διεξήχθη υπό τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ , Αλέξη Τσίπρα.
Μετά το πέρας της συνεδρίασης κομματικές πηγές ανέφεραν ότι το θετικό κλίμα που δημιουργήθηκε από την ομιλία του πρωθυπουργού ενισχύει τις προσδοκίες των πολιτών, κάτι που θέτει τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση σε εγρήγορση ώστε τα θετικά στοιχεία να αποτυπωθούν στην καθημερινότητά τους για αυτό και απαντούν με εξωστρέφεια και συνεχείς επαφές με την κοινωνία.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο επίκεντρο βρέθηκε και η σαφής ανάδειξη των διαχωριστικών γραμμών ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ. με την Π.Γ. να κρίνει αρνητικά το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Όπως υπογραμμίστηκε οι εξαγγελίες του προέδρου της ΝΔ είναι καταστροφικές και για την κοινωνία και για την οικονομία καθώς το πρόγραμμά του αποτελεί αντιγραφή του προγράμματος Μάκρι στην Αργεντινή. Υπενθυμίζεται πως η υπόσχεση του κ. Μάκρι ήταν να τονώσει την ανάπτυξη με ένα σοκ μείωσης φόρων στις μεγάλες επιχειρήσεις στην Αργεντινή με αποτέλεσμα η χώρα να αναζητήσει εκ νέου τη βοήθεια του Δ.Ν.Τ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές θετικό κρίνεται το γεγονός ότι τα δύο κόμματα μπαίνουν σε προγραμματική αντιπαράθεση και οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν επί των διαφορετικών σχεδίων τους.
Στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκαν και η πορεία και ο σχεδιασμός ενόψει ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών. 
Το μεγάλο στοίχημα για το κόμμα είναι η ανάκαμψη, η επανασυσπείρωση και η ανασυγκρότηση του εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών. Ειδικά για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί έως το τέλος Οκτωβρίου να είναι έτοιμος ο βασικός κορμός των υποψηφίων.
Για τις ευρωεκλογές με αφορμή την επικείμενη εκτενή συζήτηση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στις 28-29 Σεπτεμβρίου, αναλύθηκαν οι ευρωπαϊκές εξελίξεις και εκτιμήθηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να παίξει ένα ρόλο καταλύτη σε ευρύτερες προοδευτικές συγκλίσεις, μεταξύ των Πρασίνων , των Οικολόγων αλλά και ενός κομματιού της σοσιαλδημοκρατίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου