Τέλος για το θρυλικό «κατσαριδάκι» της Volkswagen ..

Η Volkswagen θα σταματήσει να κατασκευάζει το διάσημο «κατσαριδάκι» το επόμενο έτος, βάζοντας τέλος σε σχεδόν επτά δεκαετίες παραγωγής του.
Το «κατσαριδάκι» ή αλλιώς «Beetle» εισήχθη στη Γερμανία το 1938 κατά τη διάρκεια της ναζιστικής εποχής και ήρθε στις ΗΠΑ 11 χρόνια αργότερα, όπου έγινε σύμβολο για τη χώρα αλλά και για τη βιομηχανία του σινεμά και της διασκέδασης, αφού «πρωταγωνίστησε» στην ταινία του Disney το 1968 «The Love Bug», που πραγματεύεται την ιστορία ενός αγωνιστικού Volkswagen με ένα δικό του μυαλό.

Το αυτοκίνητο βρισκόταν στις δόξες του για περίπου 30 χρόνια, μέχρι να σταματήσει η παραγωγή του το 1979. Η Volkswagen αναβίωσε το μοντέλο το 1998 ως ένα πιο σύγχρονο «New Beetle», προσελκύοντας κυρίως το γυναικείο αγοραστικό κοινό. Η εταιρία ανανέωσε το μοντέλο και πάλι το 2012, προσπαθώντας να προσελκύσει και τους άνδρες, προσφέροντάς στο όχημα μια πιο επίπεδη οροφή και ένα καλύτερο σύστημα πλοήγησης.
Η Volkswagen δεν έχει άμεσα σχέδια να αναβιώσει ξανά το «κατσαριδάκι«, αλλά δεν το αποκλείει κιόλας. «Θα έλεγα «ποτέ δεν λέω ποτέ», δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen της Αμερικής, Hinrich Woebcken. Επίσημα, όμως το 2019 θα κυκλοφορήσουν τα τελευταία μοντέλα της εταιρίας.

πηγη : perierga.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου