Μετρό Πειραιά… μάχη με τον χρόνο..

Στους 3 σταθμούς ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ -ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ,εξελίσσονται  εργασίες με στόχο το 2021 να δοθούν σε εμπορική λειτουργία.
Το στοίχημα που θα καθορίσει το πότε είναι η ολοκλήρωση της εκσκαφής του σταθμού ΠΕΙΡΑΙΑΣ. Ο συγκεκριμένος σταθμός άργησε 3 χρόνια περίπου να ξεκινήσει λόγω αλλαγής έδρασης του σταθμού από αστοχία της μελέτης και αυτή τη χρονική στιγμή είμαστε περίπου στο 50%. Εφόσον η εκσκαφή ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του 2019, τότε το 2021 μοιάζει ως ρεαλιστικός χρόνος λειτουργίας.
Οι εργασίες στους άλλους δύο σταθμούς ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ και ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ συνεχίζονται με παράλληλες εκσκαφές τμημάτων του σταθμού και σκυροδετήσεις αντίστοιχα.

Το στρώσιμο των γραμμών αναμένεται να ξεκινήσει το 2020 ενώ παράλληλα θα γίνεται και η εγκατάσταση των Η/Μ με απώτερο σκοπό κάπου μέσα στο 2021 να δοθούν σε εμπορική λειτουργία οι 3 επιπλεόν σταθμοί, όλοι στα διοικητικά όρια του Δήμου Πειραιά που μαζί με το Σταθμό Φάληρο και Πειραιάς της Γραμμής 1 θα φτάσει συνολικά του 5 σταθμούς στο δίκτυο Μετρό της πόλης. Όπως και παραπάνω έτσι και εδώ αναμένεται μία μεταμόρφωση στις μετακινήσεις από και προς το μεγάλο λιμάνι που επιπλέον θα έχει ήδη τη λειτουργία και της επέκτασης του Τραμ από το 2019.
Στον τερματικό σταθμό ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ θα υπάρχει στάση Τραμ για την εύκολη μετεπιβίβαση ανάμεσα στα δύο μέσα δημιουργώντας παράλληλα στην περιοχή ένα σημαντικό συγκοινωνιακό κόμβο.
Ο μεγαλύτερος κόμβος όλου του συστήματος μεταφορών της Αττικής θα δημιουργηθεί στο σταθμό ΠΕΙΡΑΙΑΣ με την ύπαρξη δύο γραμμών Μετρό, του λιμανιού, λεωφορείων και τρόλεϊ και σε κοντινή απόσταση σταθμούς Προαστιακού και Τραμ.

ypodomes.com
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου