Ρώσος ΥΠΕΞ: Ε.Ε. και ΗΠΑ αγνοούν την συνδρομή του Κόκκινου Στρατού στην απελευθέρωση του Άουσβιτς..

Το γεγονός πως η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ αγνοούν την συνδρομή του Κόκκινου Στρατού στην απελευθέρωση του Άουσβιτς, επεσήμανε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.
Το γεγονός πως οι αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ παραμένουν σιωπηλές για την συνδρομή του Σοβιετικού στρατού στην απελευθέρωση των κρατουμένων από το κολαστήριο του Άουσβιτς, υπογράμμισε μέσω ανάρτησης στο διαδίκτυο, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, προσθέτοντας πως οι δυτικοί αξιωματούχοι διατηρούν διπλά στάνταρ.
Ο Ρώσος αξιωματούχος έκανε συγκεκριμένη αναφορά σε μια κοινή ανακοίνωση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λέγιεν και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ντέιβιντ Σασόλι. Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στην ανακοίνωσή τους έκαναν εκτενή αναφορά στην 75η επέτειο της απελευθέρωσης των κρατουμένων από το Άουσβιτς, αλλά παρέλειψαν να αναφέρουν τον ρόλο της Σοβιετικής Ένωσης στην απελευθέρωση.

«Η ανακοίνωση αποκρύπτει, για ακόμα μια φορά, ιστορικές αλήθειες, οι οποίες δεν βολεύουν την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στις πρώτες γραμμές της ανακοίνωσης, αναφέρεται πως κάποιες «συμμαχικές δυνάμεις» απελευθέρωσαν τους κρατουμένους. Αυτές οι «συμμαχικές δυνάμεις» περιελάμβαναν και Σοβιετικούς στρατιώτες. Ωστόσο, η έλλειψη αναφοράς στους Σοβιετικούς δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τυχαία. Παρόλα αυτά, οι Σοβιετικοί στρατιώτες ήταν εκείνοι που απελευθέρωσαν τους κρατούμενους» πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας.
Ο Ρώσος αξιωματούχος δήλωσε πως η Ε.Ε. έχει διπλά στάνταρ όταν πρόκειται για τις θηριωδίες των Ναζί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ο υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε πως και ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Μάικ Πένς μίλησε σε παρόμοιο τόνο, σε ομιλία του στο Παγκόσμιο Φόρουμ για το Ολοκάυτωμα, στην Ιερουσαλήμ. Ο Πενς υπογράμμισε πως οι «συμμαχικές δυνάμεις» και όχι οι Σοβιετικοί, ήταν υπεύθυνοι για την απελευθέρωση των κρατουμένων, αγνοώντας έτσι την συνδρομή του Κόκκινου Στρατού, πρόσθεσε ο Ρώσος υπουργός.

πηγη : sputnik
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου