«Παράθυρο» για τη Χάγη...

Θεωρώντας μοναδική διαφορά την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ, ο Έλληνας πρωθυπουργός έριξε το διπλωματικό γάντι στην Άγκυρα με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών να μην αποκλείει το ενδεχόμενο με τους όρους όμως που θέτει η Άγκυρα.
Το διεθνές δικαστήριο της Χάγης «το οποίο θα αποφανθεί για το ποιος τελικά έχει δίκιο και το ποιος έχει άδικο» έδειξε σε πρόσφατη ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας να αποδέχεται την πρόσκληση προτάσσοντας όμως τα δικά του θέματα.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός πρόσφατα μίλησε «για έναν καλόπιστο και ειλικρινή διάλογο με την Τουρκία» που «θα γίνεται με βάση τους κανόνες με βάση το διεθνές δίκαιο και με βάση τη βασική παραδοχή, τη μία βασική μας διαφορά με την Τουρκία που είναι η οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και αποκλειστικής οικονομικής ζώνης».
Η γειτονική μας χώρα παίρνοντας την «πάσα» εξέφρασε την ετοιμότητα της να ενεργοποιήσει όλους τους διαύλους διαλόγου.
Σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, αφού επαναφέρει μονότονα «το ζήτημα της παραβίασης του καθεστώτος αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου μαζί με τις άλλες διαφορές στο Αιγαίο» μιλά για αμοιβαία συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών για μια «ειρηνική διευθέτηση των διαφορών», συμπεριλαμβανομένου του «Διεθνούς Δικαστηρίου».

πηγη : efsyn.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου