Δίκη Χρυσής Αυγής – Σαπουντζάκης: Μακριά από την πραγματικότητα η εισαγγελική πρόταση..


Με το πρώτο μέρος της αγόρευσης του τρίτου εκ των συνηγόρων των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, ολοκληρώθηκε η 410η δικάσιμος της Δίκης της Χρυσής Αυγής.

Ο Παναγιώτης Σαπουντζάκης αποδόμησε στο πρώτο μέρος της αγόρευσής του, την εισαγγελική πρόταση, η οποία υποβαθμίζει την κατηγορία των δραστών της επίθεσης στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε απλή σωματική βλάβη, αμφισβητώντας τον ανθρωποκτόνο δόλο του χρυσαυγίτικου τάγματος εφόδου. 

«Επιτέθηκαν με λύσσα με σκοπό να σκοτώσουν»

Κι αυτό γιατί όπως και στην περίπτωση των Αιγύπτιων αλιεργατών, απλά δεν κατάφεραν τον ανθρωποκτόνο τους σκοπό. Ο Παναγιώτης Σαπουντζάκης, αναφέρει σχετικά: «Οι καταθέσεις τους είναι όμοιες, μιλούν όλοι για ανθρωποκτόνο δόλο. «Επιτέθηκαν με λύσσα, με σκοπό να σκοτώσουν» καταθέτει ο Γκούτης. «Θα πεθάνετε εδώ στο λιμάνι» καταθέτει ότι τους είπαν, ο Ζύμαρης. Καταθέτει ο Πουλικόγιαννης «η επίθεση ήταν ταχύτατη, απερίγραπτα βίαιη, είχαν σκοπό να αφαιρέσουν ζωές». Οι μάρτυρες κατέθεσαν όλα αυτά, πριν τους δουν καν οι νομικοί σύμβουλοι. Ομόφωνη από όλες τις πλευρές». 
«Θα εξετάσουμε τον ανθρωποκτόνο δόλο μόνο από τις καταθέσεις των μαρτύρων;» αναρωτήθηκε ο συνήγορος των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, για να έρθει ο ίδιος να απαντήσει:  «Όχι, προέκυψε από τον τρόπο της επίθεσης, τον οπλισμό. Απ’ όλες τις μαρτυρίες και απ’ όλα τα μέσα προέκυψε ότι η κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ήταν σωστή. Είχε ως στόχο κυρίως τον πρόεδρο του συνδικάτου». 

«Εκτός πραγματικότητας η εισαγγελική πρόταση»

Η εισαγγελέας είχε μιλήσει και για τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση και που σύμφωνα με την ίδια δεν δικαιολογούσαν τον «ανθρωποκτόνο δόλο» του παραπεμπτικού βουλεύματος. 

Απαντώντας, ο συνήγορος Σαπουντζάκης επικαλέστηκε τη δολοφονία Λαμπράκη λέγοντας πως και εκείνος «από ξύλινο λοστό σκοτώθηκε». Ενώ συνεχίζοντας, τόνισε: «Η εισαγγελική πρόταση, δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Η νομολογία είναι πάγια, το μέγεθος της σωματικής βλάβης δεν είναι εκ των κριτηρίων για να χαρακτηριστεί απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ο ιατροδικαστής απλώς περιγράφει τη βλάβη, δεν μπορεί να γνωρίζει περισσότερα. Αυτό, είναι το αποτέλεσμα της ενέργειας και όχι ο σκοπός της δράσης. Στην προκειμένη είναι ο ανθρωποκτόνος δόλος. 
Το σχεδιασμένο, οργανωμένο, τα παραγγέλματα, το ολιγόχρονο της επίθεσης, προέκυψαν επίσης. Ρώτησε η υπεράσπιση και δέχθηκε η εισαγγελική πρόταση «Αφού ήμασταν οπλισμένοι γιατί δεν σκοτώσαμε». Τα φονικά όπλα απεδήχθησαν, όπως και τα χτυπήματα στα κεφάλια».

«Στόχος ήταν ο Πουλικόγιαννης και το Συνδικάτο»

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Σαπουντζάκη, στόχος του χρυσαυγίτικου τάγματος δεν ήταν άλλος από τον ίδιο τον πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρη Πουλικόγιαννη. Όπως αναφέρει ο συνήγορος: «Την ίδια ώρα αφισοκολούσαν και άλλα συνεργεία της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, πολύ πιο ευάλωτα στην επίθεση των Χρυσαυγιτών. Επελέγη όμως αυτή η ομάδα των συνδικαλιστών για λόγους που θα αναλύσουμε. 
Οι συνδικαλιστές, ήταν αποδεδειγμένα άοπλοι με κόλλες, κουβάδες και χαρτιά. Το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής, διένυσε ένα χιλιόμετρο, έφτασε στα ναυπηγεία Παπίλα όπου ο δρόμος στενεύει αρκετά. Είναι πια περίπου 12 τη νύχτα. Όπως κατέθεσε ο Πουλικόγιαννης, το Α/Τ απέχει 40 με 50 μέτρα. Αισθάνονταν ασφαλείς οι δράστες όταν κάναν αυτή τη στρατηγικά σχεδιασμένη επίθεση; 
{…}
Είναι καλοκαίρι κι όμως οι επιδρομείς φορούν σκούφους, κράνη, μαύρα ρούχα όλοι, κάποιοι έχουν καλυμμένα πρόσωπα. Επικεφαλής τους είναι ο Πανταζής. Ο «Τάσος» ο «Μπαλονάς», πυρηνάρχης Περάματος και ο Χατζηδάκης. Και δηλώνουν εξ’ αρχής. «Είμαστε η ΧΑ, εμείς κάνουμε κουμάντο στη Ζώνη, θα σας εξαφανίσουμε». Και μετά ζητούν τον Πουλικόγιαννη που τον ξέρουν. Γιατί τον ζητούν; Για να τον αναγκάσουν να βγει μπροστά και να τον απομονώσουν. Μόλις έκανε ένα βήμα εμπρος, οι επιδρομικές ομάδες που είχαν ενωθεί επιτέθηκαν, καταφέρνοντάς του χτύπημα, που θα μπορούσε να αποδειχθεί ανθρωποκτόνο. Τον βρήκε στο κεφάλι, του έσκισε το κεφάλι, γέμισε αίματα. Η επίθεση έγινε κατόπιν παραγγέλματος κατά στρατιωτικό τρόπο.
{…}
Παρόμοια τακτική ακολούθησε η ΧΑ και με τον Παύλο Φύσσα. Διάφοροι μπαίνουν και βγαίνουν από την επίθεση, μέχρι να αποδυναμώσουν το θύμα και έρχεται ο Ρουπακιάς να αποτελειώσει τον αποδυναμωμένο Φύσσα. Αν δεν είναι αυτός ο ορισμός της εντεταλμένης, συντεταγμένης επίθεσης τότε ποιος;»

πηγη : reader.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου