ΔΟΜ: Πάνω από 20.000 πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο από το 2014..

Το αριθμό ορόσημο των 20.000 ανθρώπων ξεπέρασαν οι νεκροί στη Μεσόγειο από το 2014, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης. Ο αριθμός αυτός συμπληρώθηκε σήμερα, έπειτα από ακόμη δύο ναυάγια με εκτιμώμενο απολογισμό 91 νεκρούς.
Το ένα έγινε ανοιχτά της Λιβύης και αφορά πλοίο που είχε φύγει από την Γκαραμπούλι στη Λιβύη στις 9 Φεβρουαρίου και το δεύτερο πλοίο που χάθηκε ενώ είχε ξεκινήσει από την Αλγερία στις 14 Φεβρουαρίου.
 
Ο εκπρόσωπος του ΔΟΜ, Πολ Ντιλόν, ανέφερε ότι ο ετήσιος αριθμός των νεκρών στη Μεσόγειο έχει μειωθεί από το 2016 και μετά, όταν μέσα σε ένα χρόνο χάθηκαν 5.000 άνθρωποι.
Ο ΔΟΜ κάνει για μια ακόμη φορά έκκληση για «εκτεταμένες ασφαλείς και νόμιμες οδούς για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες», ώστε να μειωθεί το κίνητρο των προσφύγων να επιλέγουν τις παράνομες οδούς και να αποτραπεί η απώλεια ζωών.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Φρανκ Λάτσκο, διευθυντής του Κέντρου Ανάλυσης Διεθνούς Μετανάστευσης του ΔΟΜ, στα λεγόμενα «πλοία φαντάσματα», τα οποία στέλνουν μηνύματα ζητώντας βοήθεια στις ΜΚΟ, αλλά και στις εκκλήσεις συγγενών για ανθρώπους που ξεκίνησαν ένα ταξίδι και χάθηκαν.
«Τα δύο τρίτα των νεκρών που αναφέρουμε είναι άνθρωποι που χάνονται χωρίς να αφήσουν ίχνη», είπε.
Και συμπλήρωσε: «Το γεγονός ότι έχουμε φτάσει σε αυτό το θλιβερό ορόσημο ενισχύει την άποψη του ΔΟΜ ότι υπάρχει ανάγκη για αυξημένη και συντονισμένη δυνατότητα επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης στη Μεσόγειο».

πηγη : efsyn.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου