Ιουλιος 2019 ..: O πλανήτης βρυχάται-Ο καπιταλισμός απειλεί πλέον την ίδια μας τη ζωή: Στις φλόγες Αλάσκα, Σιβηρία και Γροιλανδία–Τεράστια οικολογική καταστροφή..!

..Iουλιος 2019..+ Αυστραλια + Αμαζονιος ..,? αραγε καμμια σχεση και με την εκλυση αγνωστων και εξ' ου .., ανεξενλεκτων μικροβιων .., που σχετιζονται &.. με τον φονικο κορωνοιο του '20..?
..μια υποθεση .., σκεψη ..
Σ.Μ.
'' Η κατάσταση με την κλιματική αλλαγή, έχει ξεπεράσει κατά πολύ το απροχώρητο. Ο πλανήτης μας καταστρέφεται μέρα με την ημέρα, τα σημάδια είναι κάτι παραπάνω από ορατά, αλλά οι ηγεσίες των ΗΠΑ και άλλων χωρών, επιμένουν να σφυρίζουν αδιάφορα, επιλέγοντας να ταχθούν με τα αλόγιστο καπιταλιστικό κέρδος και όχι με την ανάληψη άμεσης δράσης και μέτρων περιορισμού της βιομηχανικής επέκτασης, ώστε να σωθεί η Γη.
Ο καπιταλισμός απειλεί πλέον σοβαρά την ίδια τη ζωή μας:
Τεράστιες φωτιές αποτεφρώνουν δάση στην Αλάσκα, τη Γροιλανδία και Σιβηρία. Σύμφωνα με τους επιστήμονες η οικολογική καταστροφή στον Αρκτικό κύκλο, δεν έχει προηγούμενο
Πιο συγκεκριμένα, πάνω από 100 πύρινα μέτωπα έχουν ξεσπάσει από τον Ιούνιο στην Αρκτική, δηλ. σε Αλάσκα, Σιβηρία, Γροιλανδία και Καναδά.
Ο καπνός από τις πρωτοφανείς σε έκταση και ένταση πυρκαγιές, είναι πλέον ορατός από το διάστημα. Οι περισσότερες φωτιές προκαλούνται από τους κεραυνούς, αλλά οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την ξηρασία έχουν αυξήσει το μέγεθος και τη διάρκειά τους.
Από τις 10 Ιουλίου στην Αλάσκα έχουν μέχρι στιγμής αποτεφρωθεί 8 εκατομμύρια στρέμματα δασικής γης. Στην Αλμπέρτα του Καναδά, έκταση που αντιστοιχεί σε 300.000 γήπεδα ποδοσφαίρου έχει καεί από μία και μόνο πυρκαγιά.
Τεράστια είναι η καταστροφή και στη Σιβηρία. Η μέση θερμοκρασία τον Ιούνιο στη Σιβηρία, όπου έχουν εκδηλωθεί οι χειρότερες φωτιές, ήταν σχεδόν δέκα βαθμοί Κελσίου υψηλότερη από την μέση θερμοκρασία της 20ετίας 1981 –  2000.
Κι ενώ η υπερθέρμανση του πλανήτη ευθύνεται κατά μεγάλο μέρος, σύμφωνα με τους επιστήμονες, για τις πρωτοφανείς πυρκαγιές στην Αρκτική, η σχέση φαίνεται ότι είναι αμφίδρομη, αφού οι επιπτώσεις από τις φωτιές στο περιβάλλον δραματικές.

Μόνο τον Ιούνιο οι φωτιές στην Αρκτική απελευθέρωσαν 50 μεγατόνους διοξείδιου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, κάτι που ισοδυναμεί με τους ετήσιους ρύπους της Σουηδίας.''
πηγη : presspublica
......>..


Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου