Μπομπ Ντίλαν : Για τη δολοφονία Κένεντι το νέο τραγούδι του..

Μετά από οκτώ χρόνια απουσίας από το πεντάγραμμο, ο νομπελίστας μουσικός, Μπομπ Ντίλαν τραγουδά για το συνταρακτικό γεγονός του 1963 και το πού οδήγησε αυτό τις ΗΠΑ
Το πρώτο του νέο τραγούδι εδώ και οκτώ χρόνια μόλις κυκλοφόρησε στο Ιντερνετ ο Μπομπ Ντίλαν.
Ο διάσημος Αμερικανός τραγουδιστής και νομπελίστας λογοτεχνίας Μπομπ Ντίλαν κυκλοφόρησε σήμερα ένα ανέκδοτο τραγούδι του, που αναφέρεται στη δολοφονία του προέδρου Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι και είναι διάρκειας 17 λεπτών, ώστε να ανταποκρίνεται στη δυνατότητα μακράς ακρόασης σε αυτή την περίοδο εγκλεισμού που βιώνει ο κόσμος λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

Το κομμάτι με τίτλο «Murder Most Foul» (Ο πιο φαύλος θάνατος) μοιάζει περισσότερο με ποίημα, που απαγγέλλει αργά ο Μπομπ Ντίλαν με τη συνοδεία πιάνου, κρουστών και βιολοντσέλου, παρά με τα κλασσικά τραγούδια με στροφές και ρεφραίν.

«Ήταν μία μέρα ζοφερή στο Ντάλας. Νοέμβρης του ’63. Μια μέρα που θα μείνει θλιβερά στη μνήμη όλων», ξεκινά η πρώτη στροφή του τραγουδιού.
Ακολουθεί μία διήγηση των γεγονότων εκείνης της μέρας, σε συνδυασμό με μία σειρά από σκέψεις για την εποχή εκείνη, με πολλές μεταφυσικές πινελιές, κοντά στα πρότυπα των πρώτων αφηγηματικών κι επίκαιρων κομματιών του Ντίλαν, στη φάση του τραγουδιού διαμαρτυρίας.
Με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του τραγουδιού, που δεν απεκάλυψε πότε συνέλαβε την ιδέα του, ο Ντίλαν ευχαρίστησε μέσω Twitter τους θαυμαστές του για την «υποστήριξη και την πίστη τους όλα τα χρόνια».
O 78χρονος βάρδος της ροκ μουσικής δεν είχε κυκλοφορήσει κάποιο καινούργιο μουσικό κομμάτι έπειτα από το άλμπουμ Tempest (Καταιγίδα) του 2012.
Ο νομπελίστας το 2016 μουσικός συνεχίζει κανονικά να περιοδεύει δίνοντας συναυλίες.
Η μόνη ακύρωση, είναι η συναυλία του τον Απρίλιο στην Ιαπωνία, λόγω του κορονοϊού, όμως προσώρας διατηρείται χωρίς αλλαγές το χρονοδιάγραμμα των υπολοίπων ‘λάιβ’ του στη Βόρεια Αμερική, με εκκίνηση τη συναυλία στο Μπεντ του Όρεγκον στις 4 Ιουνίου.


πηγη : in.gr

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου