Μετέωροι ασφαλιστικά σε εποχές κορονοϊού..

Η Ενωση Διπλωματικών Υπαλλήλων τονίζει «την ανάγκη άμεσης και οριστικής επίλυσης του προβλήματος» και ζητά σε πρώτη φάση τα νοσήλια να καλύπτονται από τις προξενικές εισπράξεις και σε δεύτερη φάση να διεξαχθεί διαγωνισμός.

Η πανδημία του κορονοϊού έχει εγκλωβίσει πολλές εκατοντάδες Ελληνες ταξιδιώτες, φοιτητές και επαγγελματίες σε δεκάδες χώρες του κόσμου και το υπουργείο Εξωτερικών καταβάλλει τεράστια προσπάθεια να επαναπατριστούν οι συμπατριώτες μας.
Ο ίδιος ο υπουργός Νίκος Δένδιας συνομίλησε με ομολόγους του για τη διευκόλυνση της επιστροφής των εγκλωβισμένων Ελλήνων και το προσωπικό της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων στην κεντρική υπηρεσία, αλλά και (κυρίως) οι προξενικές μας αρχές ανά τον κόσμο μεριμνούν για την ολοκλήρωση της αποστολής.
Οργανώθηκαν ειδικές πτήσεις από πολλές χώρες του κόσμου, ενώ ναυλώθηκε και πλοίο ειδικά για τη μεταφορά των Ελλήνων από την Ιταλία. Ο Νίκος Δένδιας αναγνώρισε αυτή την προσπάθεια των διπλωματικών μας υπαλλήλων σε μήνυμά του την περασμένη Πέμπτη, σημείωσε τον ζήλο, την αυταπάρνηση και τον επαγγελματισμό των Ελλήνων διπλωματικών υπαλλήλων και τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους.
Ωστόσο, δεν έχει ακόμη ρυθμιστεί ένα φλέγον ζήτημα που προκαλεί διάχυτη ανησυχία και απασχολεί ιδιαίτερα εκατοντάδες διπλωματικούς υπαλλήλους που εργάζονται σε χώρες του εξωτερικού (όχι στην Ε.Ε.), ιδίως αυτές που δεν έχουν δημόσιο και δωρεάν ή συμβεβλημένο σύστημα υγείας και αυτές τις ώρες, εν μέσω της πανδημίας, βρίσκονται μερικώς καλυμμένοι έως και ακάλυπτοι από νοσοκομειακή περίθαλψη.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπου χρεώνονται υπέρογκα νοσήλια. Η Ενωση Διπλωματικών Υπαλλήλων (ΕΔΥ) με ανακοίνωσή της σημειώνει ότι έχει θέσει το ζήτημα αυτό στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου, εν όψει και του νέου Οργανισμού, τονίζει «την ανάγκη άμεσης και οριστικής επίλυσης του προβλήματος, το οποίο λόγω της κρίσης του κορονοϊού, έχει καταστεί κυριολεκτικά ζωτικό πρόβλημα για τον κλάδο αλλά και για όλα τα στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών που υπηρετούν εκτός Ε.Ε.» και ζητεί νομοθετική ρύθμιση.
Η ΕΔΥ προτείνει σε πρώτη φάση τα νοσήλια να καλύπτονται από τις προξενικές εισπράξεις και σε δεύτερη φάση να διεξαχθεί διαγωνισμός για την ομαδική ασφάλιση (νοσοκομειακή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη) των διπλωματικών υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό πλην Ε.Ε. Καλό είναι να ευχαριστούμε τους Ελληνες διπλωματικούς υπαλλήλους, αλλά πρέπει και να τους συνδράμουμε τουλάχιστον με τα αυτονόητα.

Τηλεδιάσκεψη υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. για τον κορονοϊό

Οι εξελίξεις σχετικά με τον κορονοϊό θα βρεθούν στο επίκεντρο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. που θα διεξαχθεί σήμερα με τηλεδιάσκεψη, με τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, οι συνομιλίες των 27 υπουργών θα εστιάσουν στις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του ιού Covid-19, με έμφαση στον συντονισμό των προσπαθειών για τον επαναπατρισμό Ευρωπαίων πολιτών, τη συνεργασία για την αντιμετώπιση των συνεπειών του ιού και την εξέταση των γεωπολιτικών επιπτώσεων που αυτός θα επιφέρει.
Θα συζητηθούν επίσης οι εξελίξεις σχετικά με τη μεταναστευτική πίεση στα ελληνοτουρκικά σύνορα και την εφαρμογή της Δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας του Μαρτίου 2016, η κατάσταση στη Λιβύη και οι διεργασίες για τη σύσταση της νέας επιχείρησης της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την επιτήρηση του εμπάργκο όπλων, καθώς και η στρατηγική αναθεώρηση της αποστολής της Ε.Ε. στο Μάλι.

πηγη : efsyn.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου