Αυτοί είναι πλέον οι μεγαλομέτοχοι του Mega -Τα νέα δεδομένα μετά την απόκτηση του ΔΟΛ από Μαρινάκη ..

Η διαφαινόμενη απόκτηση του ΔΟΛ από τον Βαγγέλη Μαρινάκη δημιουργεί νέα δεδομένα και για το Mega.
Και αυτό διότι ένα από τα περιουσιακά στοιχεία του Οργανισμού είναι και ποσοστό 22,11% του Μεγάλου Καναλιού, που πλέον περνά στα χέρια του κ. Μαρινάκη.

Ετσι, υπό τα νέα δεδομένα, η μετοχική σύνθεση του Mega διαμορφώνεται ως εξής:
Ομιλος Βαρδινογιάννη 35%
Βαγγέλης Μαρινάκης 22,11%
Ιβάν Σαββίδης 19,63%
Πήγασος 13,09% (ενεχυριασμένες)
Δημήτρης Κοπελούζος 4,5%
Βίκτωρ Ρέστης 3,13%
Το υπόλοιπο ποσοστό είναι σε χέρια μικρότερων μετόχων
Με άλλα λόγια, μεγαλύτερος μέτοχος του Mega παραμένει ο Όμιλος Βαρδινογιάννη, αλλά πλέον δεύτερος μεγαλομέτοχος είναι ο κ. Μαρινάκης, ο οποίος «προσπέρασε» τον Ιβάν Σαββίδη, που μόλις πρόσφατα εξαγόρασε τις προσωπικές (μη δεσμευμένες) μετοχές του Φώτη Μπόμπολα.

Το ζήτημα από δω και πέρα είναι το τι θα συμβεί με τις υπόλοιπες (ενεχυριασμένες) μετοχές του Πήγασου στο Mega, ήτοι το 13,09%, αλλά και το ποιος θα συμμετάσχει στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιβάν Σαββίδης με επιστολή του προς την Alpha Bank και τις πιστώτριες τράπεζες εμφανίζεται διατεθειμένος να βάλει 25 εκατ. ευρώ μέσω της αύξησης κεφαλαίου στον Τηλέτυπο (Mega Channel).Πηγή: iefimerida.gr 
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου