ΑΠΟΦΑΣΗ: Σκάνδαλο ΠΑΟΚ-Ξάνθης με τη... σφραγίδα της Εφέσεων..

Πλέον το σκάνδαλο είναι γεγονός και με τελεσίδικη απόφαση. Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε τις προσφυγές των ΠΑΟΚ και Ξάνθης για την υπόθεση της πολυιδιοκτησία.
Άρα παραμένει η ποινή της αφαίρεσης των επτά βαθμών, ενώ απορρίφθηκε και η έφεση της Ξάνθης για το μετοχικό της κεφάλαιο, άρα η συνολική ποινή στην ομάδα της Θράκης είναι αφαίρεση δώδεκα βαθμών.
ΠΑΟΚ και Ξάνθη υπέστησαν, μια ακόμη δικαστική ήττα, αυτή τη φορά με τελεσίδικη απόφαση. Παράλληλα είναι εκτεθειμένη και η Κυβέρνηση που τους κράτησε κατηγορία με τροπολογία-έκτρωμα.
Πλέον το σκάνδαλο είναι γεγονός και με τελεσίδικη απόφαση. Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε τις προσφυγές των ΠΑΟΚ και Ξάνθης για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησία. Αρα, παραμένει η ποινή της αφαίρεσης των επτά βαθμών, ενώ απορρίφθηκε και η έφεση της Ξάνθης για το μετοχικό της κεφάλαιο, άρα η συνολική ποινή στην ομάδα της Θράκης είναι αφαίρεση δώδεκα βαθμών.
ΠΑΟΚ και Ξάνθη υπέστησαν, μια ακόμη δικαστική ήττα, αυτή τη φορά με τελεσίδικη απόφαση. Παράλληλα είναι εκτεθειμένη και η Κυβέρνηση που τους κράτησε κατηγορία με τροπολογία-έκτρωμα.
Οριστικά στο +14 ο Ολυμπιακός στη βαθμολογία της Superleague. Πιο συγκεκριμένα ο Ολυμπιακός έχει 66 βαθμούς και ο ΠΑΟΚ 52.
Το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών
Πλέον, ΠΑΟΚ και Ξάνθη έχουν καταδικαστεί για πολυϊδιοκτησία. Στην Εφέσεων έχασαν ένα ακόμη δικαστήριο, αφού προηγήθηκε το πόρισμα της ΕΕΑ μετά την καταγγελία του Ολυμπιακού, μετά η πρωτόδικη απόφαση και τώρα η τελεσίδικη. Πλέον, είναι επιβεβαιωμένο το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Με κοινό παρονομαστή τον Σαββίδη υπάρχει πολυϊδιοκτησία ΠΑΟΚ και Ξάνθης. Αν πάνε στο CAS, που δεν πρόκειται, κινδυνεύουν να εφαρμοστεί ο νόμος και να υποβιβαστούν. Θυμίζουμε ότι η Κυβέρνηση άλλαξε τις ποινές με φωτογραφική τροπολογία και μετά την έκδοση της απόφασης της ΕΕΑ. Όμως, απαγορεύεται αλλαγή ποινών μεσούσης της περιόδου και το Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάνης ελέγχει αν εφαρμόστηκαν οι νόμοι.
Παραμένει το πρόβλημα της πολυϊδιοκτησίας
Παρά την καταδίκη των ΠΑΟΚ και Ξάνθης, ας αναζητούσαν τους φταίχτες στον ίδιο τον Σαββίδη, το πρόβλημα της πολυϊδιοκτησίας παραμένει. Ο ανιψιός του προέδρου του ΠΑΟΚ, Ιωάννης Καλπαζίδης είναι ιδιοκτήτης των εγκαταστάσεων της Ξάνθης. Και να τις δώσει, πως θα ξεπεραστεί η υποψία, όταν τόσο καιρό το έκρυβαν; Επίσης, τι θα γίνει με το περσινό πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ, επειδή το αδίκημα ξεκινά από πέρσι;

Αυτή είναι η απόφαση
Η Επιτροπή Εφέσεων, κατά την τελευταία της συνεδρίαση, έλαβε, μεταξύ άλλων, τις ακόλουθες αποφάσεις.
Απόφαση 20/2020: Συνεκδικάζει την με αριθ. πρωτ. 8660/9.3.2020 έφεση της «Α.Ο. ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ», την με αριθμ. πρωτ. 8674/9-3-2020 έφεση της «ΠΑΕ ΠΑΟΚ», την υπ' αριθμ. πρωτ. 8707/9-3-2020 έφεση της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ», την υπ' αριθμ. πρωτ. 8648/9-3-2020 έφεση της «ΠΑΕ Α.Ε.Λ.», την υπ' αριθμ. 9012/11.3.2020 παρέμβαση της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» και την υπ' αριθμ. πρωτ. 9013/11.3.2020 παρέμβαση της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ». Απορρίπτει ομόφωνα τις ως άνω παρεμβάσεις της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ». Δέχεται ομόφωνα τύποις τις ως άνω εφέσεις. Απορρίπτει, κατά πλειοψηφία, ως κατ΄ ουσίαν αβάσιμες τις ως άνω εφέσεις της «Α.Ο. ΞΑΝΘΗ» και της «ΠΑΕ ΠΑΟΚ». Δέχεται ομόφωνα ως κατ΄ ουσίαν βάσιμες τις ως άνω εφέσεις της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» και της «ΠΑΕ Α.Ε.Λ.». Εξαφανίζει εν μέρει την υπ' αριθμ. 95/5.3.2020 οριστική απόφαση του Πρωτοβαθμίου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου SUPER LEAGUE 1 ΕΛΛΑΔΑ καθ΄ο μέρος απερρίφθησαν οι κύριες παρεμβάσεις που άσκησαν πρωτοδίκως οι «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» και «ΠΑΕ Α.Ε.Λ.». Κρατεί και δικάζει επί των ως άνω παρεμβάσεων. Δέχεται κατά πλειοψηφία ως εν μέρει κατ΄ουσίαν βάσιμες τις ως άνω κύριες παρεμβάσεις των «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» και «ΠΑΕ Α.Ε.Λ.
Απόφαση 21/2020: Συνεδικάζει την με αριθ. πρωτ. 8661/9.3.2020 Έφεση της «Α.Ο. ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ», την με αριθμ. πρωτ. 8705/9-3-2020 έφεση της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ», την υπ' αριθμ. πρωτ. 8714/9-3-2020 έφεση της «ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ» και την υπ' αριθμ. 9011/11.3.2020 παρέμβαση της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ». Απορρίπτει ομόφωνα την ως άνω παρέμβαση της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ». Δέχεται ομόφωνα τύποις τις ως άνω εφέσεις. Απορρίπτει κατά πλειοψηφία ως κατ΄ουσίαν αβάσιμη την έφεση της «Α.Ο. ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ» και ομόφωνα ως κατ΄ουσίαν αβάσιμη την έφεση της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ». Δέχεται ομόφωνα ως κατ΄ ουσίαν βάσιμη την ως άνω έφεση της «ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ». Εξαφανίζει εν μέρει την υπ' αριθμ. 93/5.3.2020 οριστική απόφαση του Πρωτοβαθμίου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου SUPER LEAGUE 1 ΕΛΛΑΔΑ καθ΄ο μέρος απορρίφθηκε η κύρια παρέμβαση που άσκησε πρωτοδίκως η «ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ». Κρατεί και δικάζει επί της ως άνω παρεμβάσεως. Δέχεται κατά πλειοψηφία ως εν μέρει κατ΄ουσίαν βάσιμη την ως άνω κύρια παρέμβαση της «ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ».
Απόφαση 16/2020: Απορρίπτει την έφεση του κ. Ευάγγελου Αγγελάκη κατά της υπ. αριθμ. 2/2020 απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ.
Στο μεταξύ, η βαθμολογία είναι, πλέον, έτσι:
 1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 66
  2. ΠΑΟΚ 52 (υπολογίζεται το -7)
  3. ΑΕΚ 51
  4. Παναθηναϊκός 44
  5. ΟΦΗ 34
  6. Άρης 34
  7. Ατρόμητος 32
  8. ΑΕΛ 30
  9. Αστέρας Τρίπολης 30
  10. Λαμία 27
  11. Βόλος 27
  12. Ξάνθη 18 (υπολογίζεται το -12 )
  13. Παναιτωλικός 17
  14. Πανιώνιος 1


πηγη : gavros.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου