Κλειστά τα σύνορα της Σένγκεν έως τις 15 Ιουνίου..?

Πρόταση για περαιτέρω παράταση των κλειστών συνόρων στις χώρες της Ε.Ε. και τις χώρες της Σένγκεν να απαγορεύσουν τα μη αναγκαία ταξίδια εντός της Ένωσης για ακόμη 30 ημέρες, δηλαδή έως τις 15 Ιουνίου κάνει η Κομισιόν.
Παρά το γεγονός ότι ορισμένες χώρες έχουν αρχίσει σταδιακά να χαλαρώνουν τις απαγορεύσεις η κατάσταση παραμένει εύθραυστη στην υφήλιο και η Ένωση πρέπει να εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει νέα εξάπλωση κορονοϊού και προτείνει το σταδιακό άνοιγμα των συνόρων μεταξύ των κρατών της Ε.Ε. και στο τέλος να ανοίξουν τα εξωτερικά σύνορα.
«Η επαναφορά της εύρυθμης λειτουργίας της ζώνης Σένγκεν είναι ο πρώτος μας στόχος μόλις η κατάσταση δημόσιας υγείας το επιτρέπει. Οι απαγορεύσεις στην ελεύθερη μετακίνηση και οι έλεγχοι στα εσωτερικά σύνορα θα πρέπει να αρθούν σταδιακά προτού επιτρέψουμε εξ ολοκλήρου την κίνηση στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. για μη Ευρωπαίους πολίτες» δήλωσε η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον σε ανακοίνωσή της.

Η Κομισιόν είχε προτείνει την απαγόρευση των ταξιδιών από τον Μάρτιο και έχει ήδη δώσει παράταση μία φορά.
«Παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, η κατάσταση σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ιδιαίτερα εύθραυστη. Αποτελεί επιτακτική ανάγκη κάθε δράση που αναλαμβάνεται να εκτελείται σταδιακά και τα διάφορα μέτρα να αίρονται σταδιακά», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτης Σχοινάς.
Ο περιορισμός των μετακινήσεων, όπως και η ζητούμενη παράτασή του, εφαρμόζεται στον «χώρο ΕΕ+», ο οποίος περιλαμβάνει όλα τα κράτη μέλη του χώρου Σένγκεν (συμπεριλαμβανομένων της Βουλγαρίας, της Κροατίας, της Κύπρου και της Ρουμανίας) και τα 4 συνδεδεμένα κράτη Σένγκεν (Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία και Ελβετία) — συνολικά 30 κράτη. 


Η Επιτροπή ζητά να συνεχίσει να εφαρμόζεται μια συντονισμένη προσέγγιση σχετικά με την παράταση, αφού η δράση στα εξωτερικά σύνορα μπορεί να είναι αποτελεσματική μόνο αν εφαρμόζεται από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ και του χώρου Σένγκεν σε όλα τα σύνορα, με την ίδια ημερομηνία λήξης και με ενιαίο τρόπο.

efsyn.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου