Συλλαλητήριο εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ..

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο 13 Ιουνίου συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος, διεκδικώντας τη συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης και την εξασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Τα σωματεία εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ ανακοίνωσαν ότι η κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί με προσυγκέντρωση στην Ομόνοια, για να ακολουθήσει πορεία και συγκέντρωση στις 11:00 στο Σύνταγμα.

Εκεί θα γίνουν χαιρετισμοί εκπροσώπων των σωματείων της ΛΑΡΚΟ, καθώς και άλλων συνδικάτων, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία.

Παράλληλα Εκπρόσωποι των σωματείων θα παραδώσουν τις θέσεις των εργαζομένων στα κόμματα της Βουλής.

ΠΟΕΜ

Η ΠΟΕΜ στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι: “στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ” και καλεί τα σωματεία μέλη της να συμμετέχουν μαζικά και αγωνιστικά στο συλλαλητήριοεκφράζοντας την αλληλεγγύη τους.
“Με τη μαζική συμμετοχή μας διατρανώνουμε την αντίθεση μας στα κυβερνητικά σχέδια για κλείσιμο και ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ.
Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων μας” σημειώνει.

ΑΔΕΔΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν το “παρών” στο συλλαλητήριο και εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ οι οποίοι έξι μήνες τώρα αγωνίζονται ενάντια στην εκποίησή της, το ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου και την κατάργηση κάθε εργατικού δικαιώματος.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκτιμά, όπως άλλωστε εκτιμούν και τα Σωματεία Εργαζομένων στην επιχείρηση ότι η ΛΑΡΚΟ είναι βιώσιμη.

Έχει δυνατότητες να διασφαλίσει την εργασία σε 1200 εργαζόμενους σήμερα. Έχει τεράστιες αναξιοποίητες δυνατότητες για να αναπτυχθεί και να προσφέρει χιλιάδες θέσεις εργασίας ακόμη.

Αυτό θα γίνει μόνο αν παραμείνει κάτω από δημόσιο έλεγχο κι αν οι κυβερνήσεις αλλάξουν πολιτική απέναντί της.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τα αιτήματα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ για:

• Την απόσυρση του άρθρου 21 Ν. 4664/2020 και το σταμάτημα της εκκαθάρισης της Εταιρείας.

• Την διασφάλιση του δημόσιου ελέγχου για την ορθολογική διαχείριση του ορυκτού πλούτου της Χώρας.

• Την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.

• Την επαναφορά όλων των παράνομων και εξοντωτικών περικοπών που πραγματοποιήθηκαν με την ειδική διαχείριση. Την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών και την υπογραφή ΣΣΕ. Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

• Την αξιοποίηση εδώ και τώρα όλων των νέων χρηματοδοτικών προοπτικών της Ε.Ε (λόγω κορωναϊού) για την στήριξη ,τον εκσυγχρονισμό και τις τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες της ΛΑΡΚΟ. Να ανοίξουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και να μπουν δισεκατομμύρια στα κρατικά ταμεία.

• Την επαναφορά της παραγωγής στις πραγματικές δυνατότητες της ΛΑΡΚΟ. Σήμερα με την μειωμένη παραγωγή στο 20% της πραγματικής, χάνονται δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που είναι πολύτιμα για την ΛΑΡΚΟ και την Εθνική οικονομία.

ΕΚΑ

To Eργατικό Κέντρο Αθήνας καλεί τα Σωματεία μέλη του και όλους τους εργαζόμενους της Αθήνας να εκφράσουν έμπρακτα την συμπαράστασή τους στους συναδέλφους τους, δίνοντας δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο που θα εκφραστεί η εναντίωση στην αντεργατική πολιτική που βιώνουν όλοι οι εργαζόμενοι.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής, ανακοίνωσε ότι: “θα βρίσκεται το Σάββατο 13 Ιούνη στις 10:30 το πρωί στο Σύνταγμα με άλλα Συνδικάτα, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και τους εργαζόμενους της Αθήνας για να υποδεχτούμε αγωνιστικά τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ που δίνουν ραντεβού στο μεγάλο συλλαλητήριο – συναυλία στις 11 το πρωί. Καλούμε τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό παρών”.

ΚΚΕ

Όπως ανακοίνωσε το ΚΚΕ, ο Γ.Γ. της ΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα παρευρεθεί και θα κάνει δηλώσεις στο συλλαλητήριο.


kosmodromio.gr

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου