«Εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και τις συμμαχίες για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων»..

Τη βούληση και τη δυνατότητα της Ελλάδας να προασπίσει αποτελεσματικά τα εθνικά της συμφέροντα, «με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και τις διεθνείς μας συμμαχίες» επανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έπειτα από τις συνεχόμενες προκλητικές δηλώσεις από Τούρκους αξιωματούχους με αφορμή την επίσκεψη του  επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοσέπ Μπορέλ, στον Έβρο και το μήνυμα στήριξής του στην Αθήνα.

Μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής σχετικά με τη συμφωνία Ελλάδας-Ιταλίας για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών, ο Νίκος Δένδιας έγραψε στο Twitter ότι με τον Γιώργο Κατρούγκαλο και τον Ανδρέα Λοβέρδο συνομίλησαν γενικότερα για ζητήματα που απασχολούν την εξωτερική πολιτική της χώρας.

«Είχα την ευκαιρία επίσης να διαβεβαιώσω ότι με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και τις διεθνείς μας συμμαχίες, έχουμε τη βούληση και τη δυνατότητα να προασπίσουμε αποτελεσματικά τα εθνικά μας συμφέροντα», υπογράμμισε ο υπουργός για να προσθέσει το εξής:

«Η ενότητα του ελληνικού λαού, η εμπιστοσύνη στο Διεθνές Δίκαιο, η αποτρεπτική αμυντική ικανότητα της χώρας και η στήριξη των συμμάχων και εταίρων μας, είναι οι ισχυροί πυλώνες της πανεθνικής προσπάθειας για τη διασφάλιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Οι νέες δηλώσεις του κ. Δένδια έρχονται μία μέρα μετά τις έμμεσες απειλές του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος απηύθυνε πρόσκληση στην Αθήνα για διάλογο, αλλά ταυτόχρονα προειδοποίησε όσους προσπαθήσουν να δημιουργήσουν τετελεσμένα ότι... θα λυπηθούν.


efsyn.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου