Η τελική διατύπωση της τροπολογίας Αυγενάκη για τα κωλύματα παραγόντων..

Δόθηκε στη δημοσιότητα η νομοτεχνική βελτίωση στην τροπολογία που κατέθεσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, και ψηφίστηκε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με αυτό και σχετικά με τα κωλύματα εγγραφής και τους περιορισμούς για παράγοντες «δεν μπορεί να μετέχει στα κοινά ομάδων ή Ομοσπονδιών παράγοντας που να έχει παραπεμφθεί στο δικαστήριο για κακούργημα με κλητήριο θέσπισμα ή με αμετάκλητο βούλευμα έως ότου εκδοθεί απαλλακτική απόφαση ή που έχει καταδικαστεί αμετακλήτως για τέλεση κακουργήματος καθώς και όποιος έχει καταδικαστεί σε βαθμό πλημμελήματος με αμετάκλητη δικαστική απόφαση που εκδόθηκε την τελευταία δεκαετία είτε σε ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους».

Αυτό σημαίνει ότι όσοι παραπέμπονται σε δίκη για κακούργημα με αμετάκλητο βούλευμα δεν θα μπορούν να εμπλακούν ως παράγοντες στον αθλητισμό. Εξάλλου, οι καταδικασθέντες αμετακλήτως είτε για κακούργημα, είτε για πλημμέλημα εντός δεκαετίας, θα έχουν επίσης κώλυμα.

Τέλος, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, δεν άλλαξε το ασυμβίβαστο για όσους έχουν μετοχές σε στοιχηματική εταιρία και σε ΠΑΕ, κρατώντας το όριο του 15%. Αρχικά αυτό το όριο ήταν να κατέβει, κάτι που είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της ΑΕΚ. Τελικά, το ποσοστό παρέμεινε στα ίδια επίπεδα.soccerplus.gr

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου