Αλ. Χαρίτσης: Ομολογία διαφθοράς μελών της ελληνικής κυβέρνησης από τη Novartis..

«Με τη χθεσινή απόφαση των δικαστικών αρχών των ΗΠΑ για το σκάνδαλο διαφθοράς της Novartis, η εταιρεία παραδέχεται όσα Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. στη χώρα μας συνεχίζουν με θράσος να αποκαλούν «σκευωρία», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρει ο Αλέξης Χαρίτσης, «από τα 340 εκατ. ευρώ που συμβιβάστηκε να πληρώσει συνολικά η Novartis, τα 310 εκατ. ευρώ αφορούν την Ελλάδα». Επισημαίνει ότι «το πρόστιμο αυτό επεβλήθη βάσει νόμου του 1977 περί “πρακτικών διαφθοράς”, όπως αναφέρει επί λέξει, για την τιμωρία “πληρωμών σε ξένους κυβερνητικούς αξιωματούχους”. Στη συγκεκριμένη περίπτωση σε Έλληνες αξιωματούχους».

Σημειώνει ότι η εταιρεία «ομολόγησε δηλαδή ότι την περίοδο 2012-2015, όπως αναφέρει η απόφαση του δικαστηρίου, διέφθειρε γιατρούς, υπηρεσίες και μέλη της κυβέρνησης στην Ελλάδα».

Ο κ. Χαρίτσης σχολιάζει πως «η προσπάθεια της Ν.Δ., μέσα στον πανικό της, να θολώσει τα νερά, είναι τραγελαφική» και ρωτά: «Τι έχει να σχολιάσει τώρα ο κ. Μητσοτάκης, μετά την ομολογία διαφθοράς από την ίδια τη Novartis; Τι έχει να πει ο κ. Σαμαράς, ο οποίος ήταν πρωθυπουργός την περίοδο για την οποία η Novartis παραδέχθηκε τη διαφθορά; Τι έχουν να πουν πλέον για τη δήθεν σκευωρία οι αρμόδιοι υπουργοί Υγείας της περιόδου, δηλαδή οι κ.κ. Λοβέρδος, Γεωργιάδης και Βορίδης;»

«Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και οι υπεύθυνοι οφείλουν να λογοδοτήσουν», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου