Ομαλή μετάβαση αν ηττηθεί ο Τραμπ, διαβεβαιώνουν οι Ρεπουμπλικάνοι..O ηγέτης της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων Μιτς Μακόνελ, αλλά και άλλοι υψηλόβαθμοι Ρεπουμπλικάνοι αποκήρυξαν την Πέμπτη την άρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να δεσμευθεί για την ομαλή μεταβίβαση της εξουσίας μετά τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Οι ίδιοι διαβεβαίωσαν τους Αμερικανούς ψηφοφόρους ότι τα μέλη του Κογκρέσου θα αποδεχτούν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αρνήθηκε την Τετάρτη, να δεσμευτεί για μία ομαλή μεταβίβαση της εξουσίας, απαντώντας σε ερώτηση ενός δημοσιογράφου, και δήλωσε ότι αναμένει πως το ζήτημα της εκλογικής του μάχης με τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν θα επιλυθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Η συζήτηση του Αμερικανού προέδρου με τους δημοσιογράφους προκάλεσε κλίμα οργής και αρκετοί Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο έσπευσαν να τηρήσουν αποστάσεις από τον Τραμπ.

“Ο νικητής των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου θα ορκιστεί την 20η Ιανουαρίου. Θα υπάρξει μία ομαλή μεταβίβαση της εξουσίας, όπως ακριβώς συμβαίνει κάθε τέσσερα χρόνια από το 1792,” ανέφερε ο κ. Μακόνελ με ανάρτησή του στο Twitter.

Οπως και άλλοι Ρεπουμπλικάνοι, ο κ. Μακόνελ δεν άσκησε άμεση κριτική στο πρόσωπο του Τραμπ.

Αργότερα, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κέιλι Μακενάνι δήλωσε πως “Ο πρόεδρος θα αποδεχθεί τα αποτελέσματα μιας ελεύθερης και δίκαιης εκλογικής διαδικασίας.”
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ /kathimerini

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου