Η Βραζιλιάνα που δαμάζει τα κύματα...Ως «η γυναίκα που δαμάζει τα κύματα» χαιρετίζεται πλέον η Βραζιλιάνα σέρφερ Μάγια Γκαμπέιρα, που φέτος έσπασε το ρεκόρ Γκίνες με την πλεύση προ ενός κύματος ύψους 22,4 μέτρων.

Η 33χρονη από το Ρίο ντε Τζανέιρο είχε υποστεί προ επταετίας σοβαρό ατύχημα πλέοντας πάνω σε ένα γιγάντιο κύμα στην Πορτογαλία.

Αυτό όμως δεν την πτόησε. Η Γκαμπέιρα επέστρεψε στο Ναζαρέ της Πορτογαλίας για να παλέψει ξανά με τα τεράστια κύματα του Ατλαντικού Ωκεανού, και τον Φεβρουάριο κατάφερε να τα βάλει με κύμα που είχε ύψος όσο μια… πενταώροφη πολυκατοικία – και το νίκησε, πλέοντας για πάνω από 10 δευτερόλεπτα πάνω του.

Πριν μερικές ημέρες η Παγκόσμια Λίγκα του Σερφ αναγνώρισε την επίδοση αυτή ως ρεκόρ, που περνά πλέον και στο Βιβλίο Γκίνες.

Η ίδια απορρίπτει το ενδεχόμενο να αλλάξει το αγώνισμά της ώστε να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, στο πρόγραμμα των οποίων έχει ενταχθεί το σερφ: «Το άθλημά μου είναι να ξεπερνώ τον φόβο κάθε μέρα. Δεν μπορώ να με φανταστώ μακριά από τα γιγάντια κύματα,» δηλώνει.Πηγή: El Pais

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου