Νέα Ζηλανδία: Θρίαμβος για τους Εργατικούς της Τζασίντα Άρντερν..

 


Σαρωτική ήταν η νίκη του κεντροαριστερού Εργατικού Κόμματος της Τζασίντα Άρντεν στις γενικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα Σάββατο, 17 Οκτωβρίου στη Νέα Ζηλανδία.

Οι Εργατικοί της Άρντεν είναι κοντά στο να κερδίσουν 64 έδρες από τις 120 του Κοινοβουλίου, πάνω από τις 61 που απαιτούνται ώστε να σχηματίσει κυβέρνηση. Αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις η Άρντερν θα σχηματίσει την πρώτη μονοκομματική κυβέρνηση βάσει του ισχύοντος εκλογικού συστήματος, που υιοθετήθηκε το 1996.

Με το 93% των ψήφων να έχει καταμετρηθεί το Εργατικό Κόμμα συγκεντρώνει το 49% έναντι 27% του Εθνικού Κόμματος. Το φιλελεύθερο ACT συγκεντρώνει 8%, οι Πράσινοι 7.5% και το θεωρούμενο ως μεγάλος χαμένος των εκλογών εθνικιστικό NZ First, 2.6%

Η ίδια η Άρντερν υποσχέθηκε να είναι “πρωθυπουργός για κάθε Νεοζηλανδό και Νεοζηλανδή”, ενώ δέχθηκε τα συγχαρητήρια της βασικής αντιπάλου της και υποψήφιας για την πρωθυπουργία με το συντηρητικό Εθνικό Κόμμα, Τζούντιθ Κόλινς.Πηγές: NZ Herald, Reuters /kosmodromio.gr

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου