Στελέχη των Δημοκρατικών : Ο Μπάιντεν κερδίζει με 286 εκλέκτορες και χωρίς την Πενσυλβάνια..

 


Αυξημένη ικανοποίηση εξέφρασαν πριν λίγη ώρα στην «Κ» ελληνικής καταγωγής στελέχη του Δημοκρατικού κόμματος που παρακολουθούν εκ των έσω τη ροή των αποτελεσμάτων, για τις προοπτικές επικράτησης του Τζο Μπάιντεν.

Μένει να φανεί αν η αισιοδοξία τους θα επιβεβαιωθεί στην πράξη.

Η εικόνα που έχουν είναι ότι ο τέως αντιπρόεδρος, που έχει ήδη εξασφαλίσει 224 εκλέκτρορες, είναι σε θέση να κερδίσει όχι μόνο στην Αριζόνα (11 εκλέκτορες) και στο Μέιν (3), όπως και στο Γουισκόνσιν (10) και στη Νεβάδα (6), αλλά και στις δυο εξαιρετικά σημαντικές πολιτείες του Μίσιγκαν (16) και της Τζόρτζια (16) όπου μέχρι πριν λίγες ώρες η εικόνα ήταν πιο αρνητική.

Με αυτό το σκεπτικό βλέπουν τον δημοκρατικό αντιπρόεδρο να κερδίζει τις εκλογές με 286 εκλέκτορες (και σχεδόν 3% περισσότερες ψήφους σε πανεθνικό επίπεδο), χωρίς να χρειάζεται την Πενσυλβάνια (20 εκλέκτορες) για την οποία ο πρόεδρος Τραμπ «απειλεί» να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Είναι πάντως εξαιρετικά πιθανό ότι όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, σε κάποιες πολιτείες όπου η διαφορά είνα οριακή, όχι μόνο θα υπάρξουν προσφυγές, αλλά θα ζητηθεί και επανακαταμέτρηση ψήφων.


kathimerini.gr

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου