Περιμένουν τον Μπάιντεν οι αγορές..

 


Βλέποντας τον Τζο Μπάιντεν να πλησιάζει ολοένα και περισσότερο στο κατώφλι του Λευκού Οίκου, αλλά και χάρη σε θετικές ειδήσεις από το μέτωπο της εταιρικής κερδοφορίας, οι αγοραστές δίνουν δυναμικά το «παρών» στα χρηματιστήρια της Ευρώπης οδηγώντας τις μετοχές στα υψηλότερα επίπεδα των δύο τελευταίων εβδομάδων. «Πανηγυρικό» προβλέπεται να είναι το κλίμα και στην Wall Street, όπως αποκαλύπτει η κίνηση των futures. 

Στην πέμπτη διαδοχική συενδρίαση ανόδου ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,83% και κινείται στα υψηλότερα επίπεδα από τις 20 Οκτωβρίου. Επικεφαλής στο ράλι έχουν τεθεί οι τεχνολογικές μετοχές, με τον δείκτη τους στο +2,5%. Η εταιρεία ημιαγωγών Dialog Semiconductor κάνει άλμα 7,2% μετά την εμφάνιση υψηλότερων των προσδοκιών εσόδων το τρίτο τρίμηνο. Κέρδη 1,4% και για τις επιχειρήσεις κοινής ωφελείας. Αντιθέτως οι τράπεζες βρίσκονται υπό πίεση, με τον δείκτη τους να υποχωρεί 1%. 

Σε επίπεδο αγορών ξεχωρίζει η ιταλική. Ο FTSE MIB ενισχύεται 1,7% στο Μιλάνο. Ακολουθεί με κέρδη 1,55% ο Dax στη Φραγκφούρτη και με άνοδο 0,94% CAC 40 στο Παρίσι. Στο Λονδίνο τα κέρδη είναι εξαιρετικά περιορισμένα (0,23%), καθώς εντείνονται οι φόβοι για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία. Την άνοδο των μετοχών συγκρατεί και η ανατίμηση της στερλίνας. Το βρετανικό νόμισμα λαμβάνει ώθηση από την Τράπεζα της Αγγλίας, η οποία αύξησε περισσότερο του αναμενομένου το πρόγραμμα ποσωτικής χαλάρωσης.

Στη Νέα Υόρκη τα futures των αμερικανικών μετοχών επιδίδονται σε ράλι και εάν η τάση αυτή διατηρηθεί η εβδομάδα ενδέχεται να ολοκληρωθεί με τα υψηλότερα κέρδη από τον περασμένο Απρίλιο.


kathimerini.gr

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου