Δύο ασημένια μετάλλια οι ιστιοπλόοι μας στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα RSX..

 Δύο φορές ανέβηκε στον ιστό των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων RSX η ελληνική σημαία.

Ο Λεωνίδας Τσορτανίδης και η Κατερίνα Δίβαρη, ύστερα από εντυπωσιακές εμφανίσεις, θα επιστρέψουν από τη Βιλαμούρα της Πορτογαλίας και στις αποσκευές τους θα έχουν από ένα ασημένιο μετάλλιο.

Η Κατερίνα Δίβαρη όμως θα είναι διπλά χαρούμενη διότι, εκτός από το μετάλλιο, εξασφάλισε και την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Πολύ κοντά στο μετάλλιο έφτασε και ο Βύρωνας Κοκκαλάνης, ο οποίος μέχρι και την 9η ιστιοδρομία ήταν δεύτερος αλλά στην κούρσα των μεταλλίων τερμάτισε 10ος, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να πέσει στην 4η θέση.   

Για ακόμα μία διοργάνωση, η νέα γενιά των «παιδιών του ανέμου» έδειξε ότι το μέλλον της ανήκει. Ο Λεωνίδας Τσορτανίδης ήρθε 2ος στους αθλητές έως 21 ετών και 27ος στη γενική.

«Ήταν ένας δύσκολος αγώνας. Είχε μεγάλο κύμα και μπουρίνι. Ο άνεμος άλλαζε συνεχώς διεύθυνση», δήλωσε στην kathimerini.gr ο Γιώργος Φράγκος, παλαιός πρωταθλητής και τώρα προπονητής του Λεωνίδα Τσορτανίδη.

Η Κατερίνα Δίβαρη θα θυμάται για πάντα τη Βιλαμούρα καθώς στην πόλη της Πορτογαλίας «έκλεισε» εισιτήριο για το Τόκιο. Η νεαρή μας πρωταθλήτρια κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην ηλικιακή κατηγορία -21 ετών και την 18η θέση στο σύνολο. Το πιο σημαντικό όμως ήταν η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του 2021, όπου θα έχει τη ευκαιρία να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση.

Το 2018 η Κατερίνα Δίβαρη είχε πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Νέων (Μπουένος Άιρες) και είχε πλασαριστεί στην 5η θέση. Έτσι, στο Τόκιο η Ελλάδα θα έχει δύο αθλητές στα RSX καθώς την πρόκριση έχει πάρει (από προγενέστερο αγώνα) και ο Βύρων Κοκκαλάνης.

Στις γυναίκες, η Τζέλη Σκαρλάτου ήρθε 22η και η Ιωάννα Σίρτη 30η.


Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου