Ακάκιε, τα μακαρόνια να 'ναι ΜΙSΚΟ! Η ιστορία πίσω από το σλόγκαν...

 


Η πάλαι ποτέ ελληνική βιομηχανία ζυμαρικών ΜΙSΚΟ αποτελεί ασφαλώς την πιο οικεία μάρκα για τους απανταχού Έλληνες μακαρονάδες.

Μολονότι η ΜΙSKΟ έχει μπει πλέον στην πολυεθνική ομπρέλα της Barilla, δημιούργησε ένα πραγματικό θρύλο κι οι περισσότεροι από μας την θυμόμαστε από το πολύκροτο διαφημιστικό σλόγκαν:

«Ακάκιε, μην ξεχάσεις τα μακαρόνια να είναι ΜΙSΚΟ!» Κακώς νομίζουμε ωστόσο πως αποτελεί σύνθημα του μεσοπολέμου. Η ΜΙSKΟ ιδρύθηκε το 1927 αλλά η ιστορία του «Ακάκιου» είναι πολύ πιο πρόσφατη.

Ο αστικός μύθος μιλά για την επίσκεψη του Ηπειρώτη βιομήχανου Ελευθέριου Μαντζίκα στα Μετέωρα για προσκύνημα. Εκεί ο Μαντζίκας είδε τον ηγούμενο ενός μοναστηριού, να φωνάζει από μακριά σε έναν καλόγηρο που ξεκινούσε με το γαϊδουράκι του να πάει για τα ψώνια της μονής:

«Ακάκιε, τα μακαρόνια να είναι MISKO». Κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα της γνωστής διαφήμισης η οποία διάνυσε μισό αιώνα ζωής στα μέσα ενημέρωσης.

Η φαντασία του ανθρώπου είναι απέραντη αλλά δεν παύει συνεχώς να τροφοδοτείται από την πεζή καθημερινότητά του.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου