Ντομινίκ Στρος Καν: «Τώρα ήρθε η ώρα να μιλήσω εγώ»..

 


Εννιά χρόνια μετά την πτώση του, ο Ντομινίκ Στρος Καν, δηλώνει αποφασισμένος να μιλήσει για πρώτη φορά για τα γεγονότα που τον οδήγησαν στην απόσυρσή του από το βάθρο του ΔΝΤ αλλά και από τη γαλλική και διεθνή πολιτική.

Με μια ανάρτησή του στο προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας της διεθνούς πολιτικής αναφέρει ότι «Ήρθε η ώρα να μιλήσω».

Σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα ο Στρος Καν συμφώνησε να μιλήσει σε ένα ντοκιμαντέρ στο οποίο θα παρουσιαστεί συνολικά η προσωπική του ζωή και η πολιτική του ιστορία στη γαλλική και διεθνή σκηνή.

Το ντοκιμαντέρ που θα κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο του 2021. 

Ο Στρος Καν, υποστηρίζει ότι ο ίδιος δεν έδωσε ποτέ τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα που τον σημάδεψαν και τον υποχρέωσαν να αποχωρήσει από την πολιτική.

Το έκαναν όλοι οι άλλοι, σημειώνει, παρουσιάζοντας πραγματικά και υποτιθέμενα γεγονότα. Όμως, «Ήρθε η ώρα τώρα να μιλήσω εγώ».

Η πτώση στο κενό άρχισε για τον Στρος Καν, στις 14 Μαίου του 2011, όταν συνελήφθη στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση, απόπειρα βιασμού και ομηρία καμαριέρας που εργαζόταν στο ξενοδοχείο που διέμενε.

Πέντε μέρες, στις 19 Μαΐου 2011, παραιτήθηκε από επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Αφέθηκε ελεύθερος χωρίς εγγύηση, την 1η Ιουλίου 2011 υπό τον όρο να μείνει στις ΗΠΑ.

Στις 22 Αυγούστου 2011, η εισαγγελία της Νέας Υόρκης ζήτησε να αποσυρθούν οι σε βάρος του κατηγορίες, εκτιμώντας ότι η αξιοπιστία της καμαριέρας είχε πληγεί, λόγω ψευδών της δηλώσεων κατά τις καταθέσεις της και το δικαστήριο συμφώνησε.

Τέσσερα χρόνια μετά, στις 2 Φεβρουαρίου 2015, ξεκίνησε η δίκη του στη Γαλλία με την κατηγορία της μαστροπείας.

Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απαλλαγή του Στρος Καν από τις κατηγορίες ενώ ήδη σχεδόν όλες οι ενάγουσες έχουν παραιτηθεί του δικαιώματος να λάβουν αποζημίωση από τον πρώην ισχυρό άνδρα του ΔΝΤ.

Ο Ντομινίκ Στρος Καν, αθωώθηκε από το γαλλικό δικαστήριο στις 12 Ιουνίου 2015.


to pontiki.gr

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου