Γαλλία: Σχέδιο του Τεντέν πουλήθηκε σε δημοπρασία προς 3,2 εκατ. ευρώ..

 


Το σχέδιο είχε φιλοτεχνήσει ο Βέλγος εικονογράφος Ζορζ Ρεμί, γνωστός με το λογοτεχνικό ψευδώνυμο Hergé

Ένα σχέδιο του Τεντέν που παρέμενε για χρόνια διπλωμένο σε ένα συρτάρι, πουλήθηκε σήμερα (14/1) σε δημοπρασία στο Παρίσι, έναντι του ποσού των 3,175 εκατ. ευρώ, έγινε γνωστό από τον οίκο δημοπρασιών Artcurial, που ανέλαβε την πώληση.

Το σχέδιο είχε φιλοτεχνήσει ο Βέλγος εικονογράφος Ζορζ Ρεμί, γνωστός με το λογοτεχνικό ψευδώνυμο Hergé, που ήταν ο συγγραφέας των βιβλίων κόμικς με πρωταγωνιστή τον Τεντέν και έφυγε από τη ζωή το 1983.

Στο σχέδιο εικονίζεται ο ατρόμητος ρεπόρτερ Τεντέν με ασιατική ενδυμασία, έχοντας στο πλευρό του τον σκύλο του, Μιλού, να κρύβεται από έναν κόκκινο δράκο μέσα σε ένα βάζο.

Η τελική τιμή ξεπέρασε τις εκτιμήσεις του οίκου δημοπρασιών, που είχε θέσει ως υψηλότερο αντίτιμο το ποσό των 2,8 εκατ. ευρώ.

Το εξώφυλλο που είχε απορριφθεί

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, ο Ερζέ είχε δώσει το σχέδιο στον εκδότη του ως προτεινόμενο εξώφυλλο για το τεύχος «Ο Μπλε Λωτός». Ωστόσο, ο εκδότης το απέρριψε, αποφασίζοντας να χρησιμοποιήσει  για το συγκεκριμένο εξώφυλλο κάποιο άλλο.

Ο Ζορζ Ρεμί προσέφερε το σχέδιο ως δώρο στον Ζαν Λουί Καστερμάν, τον κληρονόμο του εκδοτικού οίκου που δημοσίευε τα βιβλία του Τεντέν και εκείνος κράτησε το σχέδιο διπλωμένο σε ένα συρτάρι. Έως τον θάνατό του, απέρριπτε τις προσφορές που του γίνονταν να πουλήσει το έργο, λέγοντας πως το φυλάσσει ως δώρο από τον Hergé, περιγράφει ο Έρικ Λερόι, ειδικός βιβλίων κόμικς στον οίκο Artcurial.

Ο αγοραστής του σχεδίου είναι ένας ιδιώτης συλλέκτης, τα στοιχεία του οποίου ο οίκος δημοπρασιών δεν έχει αποκαλύψει.


newmoney.gr

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου