ΚΙΝΑΛ: Το τετ-α-τετ Φώφης – Λοβέρδου που οδήγησε στην απομάκρυνσή του..

 


Η αντικατάσταση του Ανδρέα Λοβέρδου ήταν «μέσα στα σενάρια» αναφορικά με τις κινήσεις της Φώφης Γεννηματά στην αρχή του νέου χρόνου

Μια εξέλιξη που «εξυπηρετεί» και τις δύο πλευρές –την Φώφη Γεννηματά και τον Ανδρέα Λοβέρδο– φαίνεται ότι είναι η απόφαση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής να αναθέσει την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του κόμματος στους βουλευτές κ.κ Κώστα Σκανδαλίδη και Μιχάλη Κατρίνη.

Η ανακοίνωση της αντικατάστασης- «καρατόμησης» για κάποιους – του Ανδρέα Λοβέρδου, που κρατούσε τα ηνία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και πριν από τις εκλογές του 2019 ναι μεν ήταν αιφνιδιαστική, ωστόσο ήταν επίσης για τους καλά γνωρίζοντες «μέσα στα σενάρια», σχετικά με τις κινήσεις της κυρίας Γεννηματά στην αρχή του νέου χρόνου. Και αυτό γιατί εδώ και μήνες, η μεν πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δεν έκρυβε στους συνομιλητές της την δυσφορία της για πτυχές της «γραμμής» εκπροσώπησης που εξέφραζε εντός Bουλής ο πρώην υπουργός και ο δε Ανδρέας Λοβέρδος προχωρούσε σταθερά στην ανάδειξη του πλαισίου, που κατά την άποψή του έπρεπε να ακολουθεί κάθε φορά το κόμμα του για την εμπέδωση μιας ρεαλιστικής αλλά και μαχητικής αντιπολιτευτικής τακτικής.

Μάλιστα οι ίδιοι άνθρωποι, που υποστηρίζουν ότι ο έμπειρος πολιτικός δεν έχει λόγο να αντιδράσει έντονα ή να συγκρουστεί μετωπικά με την ηγεσία του κόμματος στην παρούσα φάση, επισημαίνουν το «ύφος» και την προσεκτική διατύπωση της απάντησης του κ. Λοβέρδου στην ανακοίνωση της αρχηγού του ΚΙΝΑΛ.

«Η αντικατάστασή μου ως Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής υπήρξε επιλογή και απόφαση της Προέδρου κυρίας Φώφης Γεννηματά, την οποία και ευχαριστώ για τη δυνατότητα που μου παρείχε να εκπροσωπώ στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής επί πεντέμισι έτη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος ο οποίος ως γνωστόν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να διεκδικήσει την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ στις εσωκομματικές εκλογές που, εκτός απροόπτου ή άλλου σχεδιασμού, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν τον προσεχή Νοέμβρη.

Εφόσον βέβαια προηγηθούν εθνικές εκλογές, ο χρόνος της εκλογής ηγεσίας όπως και τα πρόσωπα που θα «πρωταγωνιστήσουν» συμπεριλαμβάνονται σε ένα παζλ την τελική μορφή του οποίου ουδείς εντός ΚΙΝΑΛ γνωρίζει από τώρα. Σε κάθε περίπτωση και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, Φώφη Γεννηματά και Ανδρέας Λοβέρδος είχαν σήμερα το πρωί τετ-α-τετ στο γραφείο της αρχηγού του ΚΙΝΑΛ. Το ραντεβού κλείστηκε από την κυρία Γεννηματά η οποία και ενημέρωσε τον κ. Λοβέρδο για την απόφασή της.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε μια γρήγορη συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για τα μείζονα ζητήματα της συγκυρίας. Ο κ. Λοβέρδος παραμένει φυσικά μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, όπου και θα παρουσιάζει εφεξής τις προτάσεις του.

«Μυρίζει» μορατόριουμ μεταξύ των δύο; Η πρώτη αντίδραση δείχνει καταρχάς ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν θέλει να ανεβάσει τους τόνους της κριτικής εναντίον της ηγεσίας. Ωστόσο έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι αντίθετος σε κάθε προοπτική διαλόγου με τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι στηρίζει την πολιτική των μεταρρυθμίσεων, την οποία και «υπενθύμισε» πρόσφατα με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του από τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Στο έντονο εν τω μεταξύ παρασκήνιο που τροφοδοτούν και τα στοιχεία στασιμότητας του ΚΙΝΑΛ στα τελευταία γκάλοπ εντάσσονται πληροφορίες που υπογραμμίζουν την «διαρκή» ανταλλαγή απόψεων μεταξύ κορυφαίων στελεχών για την προοπτική του κόμματος και τα αναγκαία βήματα μπροστά στις νέες προκλήσεις που η πανδημία επιβάλλει. Ο Νίκος Ανδρουλάκης για παράδειγμα, που θεωρείται βέβαιο ότι θα διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, στις εσωκομματικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, προτιμά κινήσεις για τις οποίες δεν μπορεί να κατηγορηθεί ότι πυροδοτούν εσωκομματική εσωστρέφεια.

Διατηρεί ανοιχτές γέφυρες με στελέχη ανά την Ελλάδα (όπως και ο Ανδρέας Λοβέρδος), ενώ κάνει συχνά δημόσιες παρεμβάσεις με φόντο τα καθήκοντά του στην ευρωβουλή. Στα ονόματα που ακούγονται ότι μπορεί να διεκδικήσουν την ηγεσία υπό συνθήκες είναι του Παύλου Γερουλάνου, του Μιχάλη Κατρίνη (που μόλις ανέλαβε καθήκοντα κοινοβουλευτικού εκπροσώπου…) κα. Κρίσιμο ρόλο στο παζλ διαθέτει ο Γιώργος Παπανδρέου και οι «παπανδρεϊκοί» για το ποιον ή ποια θα στηρίξουν στην κούρσα- στα τελευταία σενάρια καταγράφεται ως πιθανή η υποψηφιότητα του Χάρη Καστανίδη.


newmoney.gr


Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου