Αναγκαία η "Γέφυρα" για τους μικρομεσαίους, λέει η doValue Greece..

 Η διασφάλιση της επανεκκίνησης των επιχειρήσεων αποτελεί κρίσιμο ζήτημα και είναι αναγκαίο, ειδικά για το α' εξάμηνο του 2021, ένα πρόγραμμα επιδοτήσεων αντίστοιχο του «Γέφυρα», στοχευμένο στις 600.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τη «ραχοκοκκαλιά» της ελληνικής οικονομίας, που δέχθηκαν ισχυρότατο πλήγμα, τονίζει ο εκτελεστικός πρόεδρος της doValue Greece, Θεόδωρος Καλαντώνης.

Ο Θ. Καλαντώνης προβλέπει ανάπτυξη 4%-5%, δηλαδή ανάκτηση του μισού, μόνο από το χαμένο έδαφος του 2020 (αναμένεται ύφεση -10%).

«Η ανάπτυξη το 2021 θα είναι οπισθοβαρής, με ισχυρούς και επιταχυνόμενους ρυθμούς από το β΄ εξάμηνο, αλλά με υφεσιακό υπόλειμμα στην αρχή της χρονιάς. Και χρειάζεται μια συγκροτημένη προσπάθεια για να μην δούμε μακροπρόθεσμα βιώσιμες επιχειρήσεις να αντιμετωπίζουν κίνδυνο "αιφνίδιου θανάτου" επειδή θα βρεθούν ξαφνικά απέναντι στην ανάγκη πλήθους άμεσων πληρωμών, όπως αναφέρει ο επικεφαλής της doValue Greece.

Ετσι, το Δημόσιο, όπως τονίζει, θα πρέπει να αποφασίσει πώς θα μπορέσουν οι επιχειρήσεις να πληρώσουν οφειλές σε αναστολή και νέες φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις χωρίς να δημιουργηθεί ένα νέο βουνό οφειλών, που θα εμποδίζει τη δραστηριότητα των οφειλετών.

Οι τράπεζες έχουν την ευθύνη να στηρίξουν κατεξοχήν τους ενήμερους πελάτες τους, ώστε να μην δημιουργηθεί μια νέα γενιά "κόκκινων δανείων", με όλες τις δραματικές συνέπειες του παρελθόντος.

Σε ό,τι αφορά τις εταιρείες διαχείρισης, όπως η doValue Greece, καλούνται να διαχειριστούν την κληρονομιά του παρελθόντος και ο ρόλος τους, όπως εξηγεί είναι «να βρουν τη δύσκολη αλλά απαραίτητη ισορροπία ανάμεσα στις εύλογες προσδοκίες των πελατών τους (τραπεζών και επενδυτών) και τις πραγματικές ανάγκες και δυνατότητες των δανειοληπτών, ώστε να μεγιστοποιηθεί το όφελος για την οικονομία και να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις στην κοινωνία.

Ο Θ. Καλαντώνης επισημαίνει ωστόσο ότι για να στηριχθούν εκείνοι που θέλουν βοήθεια και όχι χάρισμα, εκείνους που μπορούν να τα καταφέρουν, χρειάζεται να απαλλαγούμε από το βάρος όσων, για μια ακόμη φορά, επιχειρούν να εκμεταλλευτούν μια κακοτυχία κοινή για όλους, ώστε να αποφύγουν υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει και δύνανται να εκπληρώσουν.

«Ας το πούμε χωρίς περιστροφές: αν δεν πληρώσουν όλοι όσοι μπορούν, θα την πληρώσουν όλοι - και κυρίως οι πιο αδύναμοι.» καταλήγει.


efsyn.gr

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου