Μάσκες και το 2022 βλέπει ο Φάουτσι..

 


«Θλιβερό ιστορικό ορόσημο στην ιστορία της χώρας» το γεγονός ότι ο αριθμός των θανάτων από κορονοϊό στις ΗΠΑ προσεγγίζει τους 500.000, είπε ο κορυφαίος επιδημιολόγος, προειδοποιώντας πως μπορεί να χρειαστεί και τρίτη δόση εμβολίου.

Η μέρα που ο πλανήτης θα απαλλαγεί από την –απαραίτητη σήμερα– χρήση της προστατευτικής μάσκας για τη νόσο Covid-19, φαίνεται πως αργεί πολύ ακόμα. 

Ο Άντονι Φάουτσι, κορυφαίος επιδημιολόγος και ιατρικός σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, εκτίμησε ότι οι Αμερικανοί πολίτες θα αναγκαστούν να φορούν μάσκες και το 2022, ακόμα κι αν η χώρα χαλαρώσει τους περιορισμούς. «Νομίζω ότι είναι πιθανόν ότι αυτό θα συμβεί», είπε χαρακτηριστικά στο CNN, προσθέτοντας πως αυτό εξαρτάται από τα επίπεδα του ιού στις κοινότητες και τις ενδεχόμενες μεταλλάξεις.

Σε κάθε περίπτωση, ο Φάουτσι τόνισε ότι η πανδημία αυτή θα μείνει στην ιστορία. «Δεν έχουμε βιώσει κάτι τέτοιο για περισσότερα από 100 χρόνια, μετά την πανδημία του 1918», υπενθύμισε. «Είναι κάτι που θα παραμείνει στην Ιστορία. Για δεκαετίες, ο κόσμος θα μιλάει ακόμη για αυτή τη χρονική στιγμή όπου πέθαναν τόσοι άνθρωποι».

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι ο αριθμός των θυμάτων από τη νόσο Covid-19 στις ΗΠΑ πλησιάζει τους 500.000, ο Φάουτσι σημείωσε ότι ο απολογισμός αυτός είναι ένα «θλιβερό ιστορικό ορόσημο στην ιστορία της χώρας».

Ο πρώτος νεκρός από τη νόσο στις ΗΠΑ ανακοινώθηκε πριν από έναν χρόνο, στις 29 Φεβρουαρίου του 2020. Τρεις μήνες μετά, η χώρα ξεπέρασε το όριο των 100.0000 νεκρών. Το όριο των 400.000 θανάτων ξεπεράστηκε τον Ιανουάριο, την παραμονή της ορκωμοσίας Μπάιντεν.

Επίσης, σε συνέντευξη στην εκπομπή του NBC «Meet the Press», ο Φάουτσι ανέφερε πως είναι πάρα πολύ νωρίς να προσδιορίσει πότε οι ΗΠΑ ενδέχεται να επιτύχουν τη συλλογική ανοσία. Τέλος, στην στην εκπομπή «Fox News Sunday» προειδοποίησε ότι ενδέχεται οι πολίτες στις ΗΠΑ να χρειαστούν και μια επιπλέον δόση εμβολίου (τρίτη), αναλόγως της επέκτασης της νοτιοαφρικανικής παραλλαγής στη χώρα. «Εάν γίνει πιο κυρίαρχη, ενδέχεται να έχουμε μια εκδοχή του εμβολίου που θα προορίζεται ειδικά για το νοτιοαφρικανικό στέλεχος», είπε στο Fox.


efsyn.gr

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου