Δημοσκόπηση: Οργισμένοι οι Έλληνες – Δεν εμπιστεύονται τον Χαρδαλιά..

 


To 60% των πολιτών πιστεύουν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στη χώρα μας σήμερα είναι η οικονομία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Kapa Research για τον Φεβρουαρίο.

Στη συνέχεια ακολουθούν η πανδημία του κορωνοϊού (57%), η Τουρκία και τα εθνικά θέματα (21%), η ανεργία (18%) και η υγεία (εκτός πανδημίας – 16%).

Επιπλέον, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (40%) υποστηρίζει ότι αισθάνεται οργή το τελευταίο διάστημα. Το 29% κάνει λόγο για άγχος-στρες-ανησυχία, ενώ μόλις το 20% εκφράζει την ελπίδα και την αισιοδοξία του. Το 19% αισθάνεται φόβο και ανασφάλεια και το 12% στεναχώρια και θλίψη. Το 11% ισχυρίζεται ότι αισθάνεται ασφάλεια και σιγουριά, το 9% αισθάνεται ντροπή, το 5% υπερηφάνεια, το 3% αδιαφορία και μόλις το 1% αισθάνεται χαρά και ευτυχία.


Έλλειψη εμπιστοσύνης στον Χαρδαλιά

Σε ερώτηση για τον βαθμό εμπιστοσύνης στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το 55% απάντησε ότι δεν τον εμπιστεύεται (τον εμπιστεύεται από ελάχιστα έως καθόλου), το 44% τον εμπιστεύεται από αρκετά έως πολύ και το 1% δεν ξέρει/δεν απαντά.

Τα αντίστοιχα ποσοστά τον Νοέμβριου του 2020 ήταν πιο χαμηλά. Το 53% είπε τότε ότι τον εμπιστεύται από λίγο έως καθόλου κα το 46% από αρκετά έως πολύ.


Αντιθέτως, οι περισσότεροι εκδηλώνουν την εμπιστούνη τους στην επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας. Το 57% δήλωσε ότι την εμπιστεύεται από αρκετά έως πολύ, το 42% από λίγο έως καθόλου και το 1% δεν ξέρει δεν απαντά.


topontiki.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου