Ο Ν. Μανιατάκης αποχαιρετά τον ιστορικό παράγοντα του Ηφαίστου Δ. Φλαμπούρη..

 


Φτωχότερο είναι το πειραϊκό ποδόσφαιρο με το θάνατο του Δημήτρη Φλαμπούρη  το όνομα του οποίου θα είναι για πάντα άρρηκτα συνδεδεμένο με το ιστορικό σωματείο, τον Ηφαιστο. Ο Δημήτρης Φλαμπούρης, που άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 81 ετών νικημένος από τον κορονοϊό, ήταν ένας ακούραστος σκαπανέας του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της πόλης μας και η είδηση του “χαμού” του σκόρπισε θλίψη σε όλους όσοι συνεργάστηκαν μαζί του ή τον γνώρισαν όλες αυτές τις δεκαετίες στα “ξερά” της ΕΠΣ Πειραιά. 

Μεταξύ αυτών και ο κουμπάρος του και πρώην πρόεδρος του Ηφαίστου, Νίκος Μανιατάκης, από τον οποίο ζητήσαμε να γράψει λίγα λόγια για τον Δημήτρη Φλαμπούρη. Και δεν μας το αρνήθηκε:

«Τον Δημήτρη, τον γνώρισα το 1977 ερχόμενος στον Ηφαιστο. Θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην πω ορισμένα πράγματα.
Ερχόμενος στον Ηφαιστο κατάφερε να συσπειρωσει ορισμένους παράγοντες, όπως τους Γιώργο Βλάχο, Καραμπετσο, Νικολάου, Ξενάκη, Κοσμίδη, Πιτάκη, Ξανθάκη, Μιτάκο και πολλούς άλλους. Πήρε ως προπονητή τον Κώστα Μπαχατουρα και ως από μηχανής θεός ένωσε 2 μεγάλες συνοικίες του Πειραιά την Παλιά Κοκκινιά και τα Άσπρα Χώματα.
Πήρε παίκτες εκείνη την περίοδο πρωτοκλασατους, οι οποίοι ήρθαν στον Ηφαίστο. Η ομάδα εκείνη την εποχή ήταν Β κατηγορία και ανέβηκε 2 κατηγορίες την Α Πειραιά και την Α Εθνική Ερασιτεχνική κατηγορία, αντίστοιχη της σημερινής Γ Εθνικής.
Η αγάπη που είχε για την ομάδα ήταν τεράστια. Οταν πήγαμε στο πρώτο ταξίδι με αεροπλάνο στην Κρήτη, μαζί με τον αείμνηστο Καρουσάκη, βάλαμε  τα κλάματα λέγοντας,  ποιος να το φανταζόταν ότι ο Ήφαιστος μια ομάδα από τις αλάνες θα ταξίδευε με αεροπλάνο για εκτός έδρας αγώνα. 
Ήταν πολύ καλοκαρδος και η αγάπη του για την ομάδα τον έκανε να συγκινείται εύκολα. 
Ο ερχομός του στην ομάδα εκείνη την εποχή, οδήγησε σε λειτουργία σε επαγγελματικά πρότυπα. 
Έκανε προετοιμασία στον Διόνυσο και στη Θήβα και στο μεγάλο ματς στον Ασπρόπυργο έφτασε να ερθουν 11 πούλμαν και πολλά ΙΧ για να υποστηρίξουν τον Ηφαιστο. 
Σε μια από τις ανοδούς που πέτυχε ο Ήφαιστος επί των ημερών του Φλαμπουρη, είχε ψήσει αρνιά στον Οδό Κρηνης.
Τα χρόνια πέρασαν και δεν απομακρυνθηκε ποτέ από την ομάδα. Ήταν πάντα κοντά και βοηθούσε. 
ΠΡΟΣΩΠΙΚΆ, ο Δημήτρης ήταν για μένα ένας εξαιρετικός φίλος και με πάντρεψε. Θα ήθελα να πω από τα βάθη της ψυχής μου ένα μεγαλο ευχαριστώ για τα πενήντα χρόνια φιλίας και στήριξης στην ομάδα. 
Φίλε και κουμπάρε μου, 
Ας είναι ελαφρύ το χώμα και καλο Παράδεισο. 

Μετά Λύπης 
Νίκος Μανιατάκης»

Μιλώντας με τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΣ Πειραιά, Στέλιο Μπρατσόλη για τον Δημήτρη Φλαμπούρη και μεταφέροντάς του τα λόγια του Νίκου Μανιατάκη μας είπε:

 «Αυτα  που έγραψε ο σεβαστος μου και εξίσου μεγάλος παραγοντας του Ηφαίστου και του Πειραϊκού Ερασιτεχνικού Ποδοσφαιρου – κύριος Νικος Μανιατακης – για τον Δημητρη Φλαμπουρη, που έφυγε από την οικογένεια του και όλους μας ..- είναι η ‘ψύχα ‘ κι’ ψυχή των ανθρώπων του Παμπειραικου Ερασιτεχνικού Ποδοσφαιρου, που στο βημα της ζωής τους, υπηρέτησαν και συνεχίζουν να υπηρετούν τα σωματεία τους, με την ίδια Αγαπη, πάθος και προσοχή, οπως εκείνη που δίνουν στα παιδιά και στην οικογένεια τους.
Γιαυτο και σωματεία και διαδρομέ όπως ο ιστορικός ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ , έχουν εγγραφεί στα διαχρονικά “μητρώα” του πραγματικού, ανιδιοτελούς, κοινωνικού Ποδοσφαιρου, που πλουτίζει την εννοια του Αθληματος  σε ολη του την πυραμίδα και του δίνει το δικαίωμα, να κερδίζει όλο και περισσότερους φίλους, απ’ ολο το ‘μωσαϊκό ‘, της Κοινωνίας 
Κυρ ‘ Δημητρη , Δάσκαλε στο μυαλό μου πάντα , οι συμβουλές σου για καθαρότητα, αγωνιστική ισονομία, Αγαπη στα παιδιά του Πειραια που παίζουν Μπάλλα,και τον σεβασμό με fair play στον αντίπαλο , τον κάθε Αντίπαλο. 
.. καλό σου ταξίδι 
.. υποκλίνομαι …
Στελιος Μπρατσολης»

kanaliena.gr

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου