Αυγενάκης για εκλογές ΕΠΟ: Να εκλεγούν οι διεθνείς ποδοσφαιριστές - Όλοι κρινόμαστε και έχουμε ονοματεπώνυμα ..

 


Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 και τον Χάρη Ντιγριντάκη και αναφέρθηκε στις επερχόμενες εκλογές της ΕΠΟ, εκφράζοντας την ελπίδα του να εκλεγούν μαζί με τον Θοδωρή Ζαγοράκη και οι υπόλοιποι πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές, που είναι υποψήφιοι.Αναλυτικά όσα είπε:

Για τις εκλογές στην ΕΠΟ και την υποψηφιότητα Ζαγοράκη: «Γίνεται μια διαδικασία που έχουμε ξεκινήσει αλλά μέχρι το σημείο που μας επιτρέπετε. Τον τελικό λόγο έχουν οι εκλέκτορες. Για πρώτη φορά πετυχαίνουμε να ηγούνται ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών μεγάλοι ποδοσφαιρικοί παράγοντες που έχουν συνδεθεί με επιτυχίες των ομάδων τους ή των εθνικών ομάδων. 

Ο Ζαγοράκης καλώς ή κακώς, εκείνη την περίοδο ήταν αρχηγός της Εθνικής και παρέα με άλλους πέντε συμπαίκτες και μαζί με ορισμένους εκπροσώπους Ενώσεων κατεβαίνουν στις εκλογές. Ελπίζω και εύχομαι να επικρατήσει η λογική η σοβαρότητα και παράλληλα με τους εκπροσώπους των Ενώσεων να υπάρχουν στο συμβούλιο και οι διεθνείς ποδοσφαιριστές. Αν όχι ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του, όλοι κρινόμαστε. Κατά παραγγελία τακτοποίηση και αναδιοργάνωση του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν γίνετε. 

Δημιουργούμε όλες τις δυνατότητες, βάζουμε το πλαίσιο και τελικά, και οι ίδιοι οι παράγοντες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και κρίνονται. Όλοι κρινόμαστε και έχουμε ονοματεπώνυμα».Για την ολιστική μελέτη για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Είναι ωραίο το ερώτημα αν είναι υποχρεωμένη να την εφαρμόσει η ΕΠΟ. Κατά την άποψη μου θα έπρεπε να λένε ευτυχώς που έχουν και αυτό τον μπούσουλα, αυτό τον οδηγό και ξέρουμε πως θα κινηθούμε ή ακόμη και κάτι να είναι δύσκολο να το περάσουμε, πολιτικά, να πούμε παιδιά πρέπει να πάμε by the book και είναι μέλος του «Ευαγγελίου» μας. 

Μόνο καλό θα κάνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο όλα αυτά που περιλαμβάνει η ολιστική μελέτη. Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει ότι στο κομμάτι που μας αφορά θα εφαρμόσουμε την ολιστική μελέτη στο ακέραιο. Και ζητούμε από όλους τους εμπλεκόμενους, ΕΠΟ, ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ να κάνουν και αυτοί το ίδιο. Έχει σημεία που πρέπει κι εκείνοι να ενεργοποιηθούν. Το νομοσχέδιο που έχουμε καταθέσει περιλαμβάνει όλα όσα είχαμε σε εκκρεμότητα και αναφέρει η μελέτη ότι πρέπει να γίνουν και είμαστε 101% κύριοι σε όλα αυτά που περιλαμβάνει η μελέτη και η πολιτεία πρέπει να κάνει.

 Για να δούμε μετά τι θα κάνει η ΕΠΟ, τι θα κάνουν οι ποδοσφαιρικοί και κυρίως οι μεγαλοσχήμονες, για να δούμε τι θα κάνει η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ».Για το αν τελικά υπήρξε λάθος διαχείριση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στην υπόθεση ΠΑΟΚ-Ξάνθης: «Νομίζω ότι αυτά έχουν κριθεί και έχουν κριθεί από την ίδια ιστορία και οι σκληρές τότε τοποθετήσεις, οι πολύ σκληρές ανακοινώσεις που είχαν βγει, όλα πλέον πήραν τον δρόμο τους και ο καθένας με πολύ ηρεμία μπορεί να κάνει την κριτική του και κυρίως την αυτοκριτική του. 

Αυτό το απευθύνω σε όσους είχαν βγει και είχαν μιλήσει πολύ σκληρά μεταξύ των οποίων και ο Ζαγοράκης ο οποίος είχε κάνει μια υπερβολή, το αναγνώρισε και όλα τελείωσαν και δώσαμε τα χέρια μας γιατί τώρα μας ενδιαφέρει να βοηθήσουμε το ποδόσφαιρο, να πάει καλά αυτή η προσπάθεια, να δουλέψουμε μαζί ενωμένοι για την επόμενη ημέρα. Υπερβολές ειπώθηκαν εκείνη την περίοδο, ακρότητες υπήρξαν αλλά μένουμε στα μεγάλα που έχουμε μπροστά μας». Πηγή: https://soccerplus.gr


Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου