Μικρό & Μεγάλο Αμόνι: Ανακαλύψτε δυο μαγευτικούς κολπίσκους στην Κορινθία, μια ανάσα από την Αθήνα..


 

Ποιος δε θέλει να ανακαλύπτει νέες παραλίες και κοντινούς προορισμούς για μια εκδρομή; Εδώ σας προτείνουμε να ανακαλύψετε το Μικρό και το Μεγάλο Αμόνι, όχι και τόσο γνωστές μα υπέροχες παραλίες στην Κορινθία, μια ανάσα από την Αθήνα!

Στην ουσία πρόκειται για δύο μαγευτικά κολπάκια που βρίσκονται στον κόλπο του Σαρωνικού. Για να φτάσετε εκεί θα πάρετε τον επαρχιακό δρόμο Κορίνθου – Επιδαύρου και περίπου 10 χιλιόμετρα μετά την Αλμυρή θα στρίψετε αριστερά για την περιοχή Αμόνι. Στο δρόμο θα βρείτε πινακίδες για όλες τις παραλίες αυτής της πλευράς του Σαρωνικού.

Πού βρίσκεται το Μεγάλο Αμόνι

Το Μεγάλο Αμόνι είναι μια υπέροχη παραλία που βρίσκεται 20 χλμ από την πόλη της Κορίνθου, στο Δήμο Σολυγείαςστο δρόμο προς Επίδαυρο. Το Μικρό Αμόνι, ωστόσο, είναι ιδανικό για όσους προτιμούν τις πιο …πολυσύχναστες καταστάσεις, με ξενοδοχεία, τουρίστες και πιο οργανωμένες υποδομές, αφού ακριβώς πάνω από την παραλία υπάρχουν  εντυπωσιακά resorts. Αν αναζητάτε ηρεμία και σχετική απομόνωση, σας προτείνουμε το Μεγάλο Αμόνι, αφού είναι -όπως λέει και το όνομά του- πιο μεγάλη παραλία και σχετικά άγνωστη στους περισσότερους και σαφώς πιο ήσυχο.

Μεγάλο Αμόνι

Για να φτάσετε στο Μεγάλο Αμόνι θα πρέπει να ακολουθήσετε τον επαρχιακό δρόμο Κορίνθου-Επιδαύρου και σχεδόν 10 χλμ. μετά την Αλμυρή θα στρίψετε για το Αμόνι. Το μεγάλο Αμόνι είναι μια πανέμορφη αμμουδιά με γαλήνια γαλαζοπράσινα νερά και υπέροχη βλάστηση που αγκαλιάζει με μοναδικό τρόπο τα πεντακάθαρα νερά.

Μεγάλο Αμόνι από ψηλά

Η παραλία είναι κατάλληλη για οικογένειες, αφού προστατεύεται από τους ανέμους και τα νερά είναι πάντα ήρεμα. Είναι ανοργάνωτη, επομένως θα πρέπει να είστε εφοδιασμένοι με τα απαραίτητα. Αν πάλι θέλετε κάτι παραπάνω, στο Μεγάλο Αμόνι και τις γύρω περιοχές θα βρείτε ξενοδοχεία, ταβέρνες και κάποια μαγαζιά.


travelstyle.gr

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου