Ποιος «κρατικός παράγοντας» διαπραγματεύεται με τον φυγόδικο Παππά..?

 


Συνήθως μυστική διπλωματία κάνουν χώρες ανάμεσα τους. Αλλά με νεοναζί φυγόδικο, που τής ξέφυγε μέσα από τα χέρια, μόνο η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα μπορούσε να διαπραγματευθεί.
 
Αυτό φαίνεται πάντως να προκύπτει από ρεπορτάζ στα Νέα(Βασίλης Γ. Λαμπρόπουλος), στο οποίο ο Περικλής Σταυριανάκης, νομικός εκπρόσωπος του 60χρονου Χρήστου Παππά, δηλώνει φαρδιά πλατιά:
 
«Ο πελάτης μου έχει δημιουργήσει έναν ασφαλή τρόπο επικοινωνίας με ανθρώπους του στην Ελλάδα. Προ μερικών εβδομάδων προώθησα μέσω αυτών των διαύλων αίτημα που μου διατυπώθηκε από κρατικό παράγοντα να εμφανιστεί στις Αρχές και αυτό να ληφθεί υπόψη στη μετέπειτα μεταχείρισή του».
 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ λοιπόν, ο «κρατικός παράγοντας » όχι μόνο βρίσκεται σε έμμεση επαφή με τον Παππά, αλλά του συστήνει να παραδοθεί, γιατί θα έχει καλύτερη μεταχείριση. Με βάση ποιο νόμο και με τι αρμοδιότητα κινείται ο παράγοντας αυτός;
 
Δικαιολογημένα ο ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ρωτάει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.: «τελικά, θα τον συλλάβετε τον Παππά, κύριε Χρυσοχοΐδη, ή θα διαπραγματεύεστε μαζί του; Και πόσο θα διαρκέσει αυτή η "διαπραγμάτευση" ; Θυμίζουμε ότι επί υπουργίας Χρυσοχοΐδη ήταν φυγόδικος και ο Περίανδρος για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Δημήτρη Κουσουρή. Ο Περιανδρος παραδόθηκε μόνος του μετά από 7 χρόνια…».
 
Ο κ. Χρυσοχοΐδης που δεν έχει διαψεύσει μέχρι στιγμής το δημοσίευμα,  θα πρέπει να απαντήσει. Είτε αυτός κρύβεται πίσω από τον «κρατικό παράγοντα» ή κάποιος υφιστάμενος του από την ΕΛΑΣ. Και με την ευκαιρία, μια ακόμη ερώτηση: όπως σημειώνεται στο ίδιο ρεπορτάζ , « στις 20 Φεβρουαρίου, έπειτα από επίμονη απαίτηση της ΕΛ.ΑΣ. και των δικαστικών Αρχών, εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψής του». Γιατί όχι νωρίτερα, αφού ο Παππάς εξαφανίστηκε από τον Οκτώβριο; Και γιατί έπρεπε να επιμείνουν η ΕΛΑΣ και οι δικαστικές αρχές ; 

tvxs.gr

 

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου