Ο πιο ταξιδεμένος άνθρωπος στον κόσμο είναι Έλληνας..


 

Σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες ο άνθρωπος που έχει ταξιδέψει περισσότερο από κάθε άλλον ανά τη Γη είναι ο Μάμπης Μπίζας. Ο Έλληνας λάτρης της περιπέτειας, γεννημένος στην Άρτα το 1954, είναι εξερευνητής, συγγραφέας και ταξιδιωτικός πράκτορας. 

Μετά τις σπουδές του και μιλώντας άπταιστα αγγλικά, ρωσικά, ισπανικά και γαλλικά, ο κ. Μπίζας έλαβε την απόφαση να ταξιδέψει σε κάθε γωνιά του πλανήτη και το κατάφερε. Έχει επισκεφθεί ακόμη και τον Βόρειο και Νότιο Πόλο. 

 

World's most traveled person

Το 1996 έλαβε μέρος σε αποστολή στον Βόρειο Πόλο και περίπου 18 χρόνια αργότερα, το 2014, επισκέφτηκε τον Νότιο Πόλο. Λέ

 

World's most traveled person
Babis Bizas in the South Pole in 2014

Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ίσως το γεγονός ότι έως το 2004 είχε πετύχει να ταξιδέψει σε κάθε ανεξάρτητο κράτος στον πλανήτη. Εξακολουθεί έως σήμερα να ταξιδεύει περίπου 300 ημέρες τον χρόνο. Πηγή: Greek Reporter /kathimerini 

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου