Αναγνωρίστε όλα τα αδειοδοτούμενα εμβόλια καλεί ο ΠΟΥ τον πλανήτη..

 


Με ένα λιτό και περιεκτικό μήνυμα που λέει ότι η πανδημία της Covid-19 «απέχει πολύ από το να τελειώσει», η επιτροπή έκτακτης ανάγκης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας καλεί τις χώρες να αναγνωρίσουν όλα τα αδειοδοτούμενα εμβόλια.

Η τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής που συνέρχεται κάθε τρεις μήνες για να κάνει απολογισμό της τρέχουσας περιόδου, έγινε την περασμένη εβδομάδα και σήμερα εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι «ενώ έχει σημειωθεί πρόοδος μέσω της αυξημένης χρήσης εμβολίων και θεραπειών για την Covid-19, η ανάλυση της τρέχουσας κατάστασης και τα μοντέλα πρόβλεψης δείχνουν ότι η πανδημία απέχει πολύ από το να τελειώσει».

Όπως επισημαίνει ακόμη η επιτροπή, αποφάσισε «ομόφωνα ότι η πανδημία εξακολουθεί να αποτελεί ένα έκτακτο γεγονός που συνεχίζει να πλήττει την υγεία των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, ενέχει κίνδυνο διεθνούς εξάπλωσης, διατάραξης της παγκόσμιας κινητικότητας και απαιτεί συντονισμένη διεθνή απάντηση».

Η εν λόγω επιτροπή του ΠΟΥ για την Covid-19 είναι εκείνη που στη δεύτερη συνεδρίασή της στις 30 Ιανουαρίου 2020, είχε συστήσει στον Γενικό Διευθυντή να κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τη δημόσια υγεία σε όλο τον κόσμο, με τον Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς να συμφωνεί και τον πλανήτη να εισέρχεται στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού για επιδημία.

Στις συστάσεις της προς τα κράτη, η επιτροπή παραμένει αντίθετη στην αρχή ενός αποδεικτικού εμβολιασμού για διεθνή ταξίδια, δεδομένης της άνισης κατανομής των εμβολίων σε όλο τον κόσμο και  ζητά από τα κράτη να «εγκρίνουν όλα τα εμβόλια που έχουν λάβει έγκριση για χρήση έκτακτης ανάγκης» από τον ΠΟΥ.

Μέχρι στιγμής, ο ΠΟΥ έχει εγκρίνει τα δύο εμβόλια mRNA της Moderna και της Pfizer/BioNTech, τα δύο κινεζικά εμβόλια από τη Sinopharm και τη Sinovac, το εμβόλιο της Johnson & Johnson, καθώς και διάφορες εκδόσεις του εμβολίου της Astrazeneca. Στο επόμενο διάστημα αναμένεται απόφαση για το εμβόλιο Covaxin που έχει παρασκευάσει το ινδικό εργαστήριο Bharat Biotech.efsyn.gr

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου