Αριστοτέλης Ωνάσης: 50 σοφά λόγια για την επιτυχία, το σεξ, τις γυναίκες…

 


«Αριστοτέλης Ωνάσης του Σωκράτη. Έλληνας εφοπλιστής.»

Έτσι συνήθιζε να συστήνεται ο ίδιος, στις γυναίκες κυρίως. Μέσα από λιγοστές συνεντεύξεις, περισσότερες βιογραφίες, φράσεις που μπορούν να σου αλλάξουν τη ζωή, προσπαθούμε να αποστηθίσουμε με κάθε αφορμή τα σοφά λόγια ενός πρωταγωνιστή που γεννήθηκε το 1906 και υπήρξε πάντοτε μπροστά από την εποχή του.

Θυμάστε την ταινία με τίτλο «Στο μυαλό του John Malcovich»; Στο μυαλό του Αριστοτέλη Ωνάση, λοιπόν.

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης

Ο Aristo Onassis, ο Ari, ο διασημότερος πλούσιος του πλανήτη, πολύ πριν από τον Elon Musk και τον Bill Gates, θα μπορούσε να είναι, εκτός των άλλων, ένας σύγχρονος γκουρού της ευτυχίας. Σαν ένας πιο πληθωρικός και απόλυτος Deepak Chopra.

Το βιβλίο του Αριστοτέλη Ωνάση

Ο Ωνάσης πέρα από τον μύθο, επιχειρηματίας και διαπραγματευτής, ο άνθρωπος των γρήγορων αποφάσεων, ο πολυμήχανος Οδυσσέας, ο γίγαντας που άλλαξε την όψη της ναυτιλίας, θαλασσομάχος και θαλασσοκράτορας, μαζί με όλα τα κλισέ, σκηνοθέτησε -χωρίς καν να το γνωρίζει- ένα all-time classic podcast με Μαθήματα Ευτυχίας και Επιτυχίας. Ας το «ακούσουμε», on repeat.

1. «Ένας τρόπος για να γίνεις διάσημος είναι να ελέγχεις τα παιχνίδια των ανθρώπων.»

2.«Η αγαπημένη μου χώρα είναι εκείνη που χορηγεί την μέγιστη ανοσία στους φόρους, στους περιορισμούς και στους κανόνες.»

3.«Στη δουλειά σου πρέπει να είσαι σοβαρός αλλά στη ζωή σου πρέπει να είσαι τρελός.»

4.«Αν δεν υπήρχαν γυναίκες, δεν θα είχαν νόημα όλα τα χρήματα του κόσμου.»

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης για τις γυναίκες

5.«Μην ξεκινάτε ποτέ μία δουλειά, μια μάχη ή μία ερωτική σχέση, αν ο φόβος της ήττας επισκιάζει την προοπτική της επιτυχίας.»

6.«Φροντίστε το σώμα σας. Να είστε όσο καλοί μπορείτε μαζί του. Μην ασχολείστε με λεπτομέρειες. Κοιτάξτε εμένα. Δεν θυμίζω Έλληνα Θεό, αλλά δεν σπατάλησα ποτέ χρόνο κλαίγοντας για τις άσχημες εκδοχές του εαυτού μου. Μην ξεχνάτε πως τα πράγματα είναι τόσο άσχημα όσο θέλεις να τα βλέπεις.»

7.«Κάθε κέρδος είναι μία αδικία σε κάποιον.»

8.«Το μυστικό στην επιχειρηματικότητα είναι να γνωρίζεις κάτι που δεν γνωρίζει κανένας άλλος.»

9..«Ο κανόνας είναι ότι δεν υπάρχουν κανόνες.»

10.«Να είστε είτε πλούσιοι, είτε εχθροί των πλουσίων. Τα κατανοώ και τα δύο, αλλά μην ζηλεύετε ποτέ τους πλούσιους ενώ την ίδια στιγμή προσπαθείτε να τους ευχαριστήσετε.»

Το Town&Country για τον Αριστοτέλη Ωνάση

11.«Μετά από ένα σημείο, τα χρήματα δεν έχουν σημασία. Δεν αποτελούν πλέον στόχο, το παιχνίδι είναι το μοναδικό που σε ενδιαφέρει.»

12.«Για να είστε χαρούμενοι, βεβαιωθείτε ότι είστε ηλιοκαμένοι, ζείτε σε ακριβά κτίρια, ακόμη κι αν πρέπει να μένετε στη σοφίτα. Να πηγαίνετε σε ακριβά εστιατόρια, ακόμη κι αν μπορείτε να πάρετε μόλις ένα ποτό κι αν πρέπει να δανειστείτε, δανειστείτε πολλά χρήματα.»

13.«Η κρίση γεννά Κροίσους.»

14.«Δεν έχω φίλους ή εχθρούς, έχω ανταγωνιστές.»

15.«Στις πιο σκοτεινές στιγμές μας πρέπει να συγκεντρωθούμε για να δούμε το φως.»

16.«Θα καταλάβεις πως αν κάνεις τα πράγματα πιο εύκολα για τους άλλους, θα αρχίσουν να σε συμπαθούν.»

17.«Αν κάποιος είναι μέτριος, θα περάσει απαρατήρητος. Αν είναι εξωφρενικά πετυχημένος, τότε είναι ύποπτος.»

18.«Για να είσαι πετυχημένος, πρέπει να δρας με μεγαλείο, να σκέφτεσαι μεγαλεπήβολα, να μιλάς με μεγάλα λόγια.»

19.«Νόμος για μένα στην επιχειρηματικότητα είναι να είμαι εγώ εκείνος που αγοράζει, όχι που πουλάει.»

20.«Όσο περισσότερα έχεις, τόσο περισσότερα ξέρεις ότι δεν έχεις.»

21.«Έκανα ένα μεγάλο λάθος. Δεν πίστεψα ποτέ πως στον κόσμο που ζούμε, τα συναισθήματα μπορούν να ξεπεράσουν κάθε λογική στον κόσμο των επιχειρήσεων.»

Ο γάμος του Ωνάση με την Jackie Kennedy

22.«Οι καλύτερες συμφωνίες και το καλύτερο σεξ συμβαίνουν εκτός ορίων.»

Οι κατακτήσεις του Ωνάση

23.«Μην κοιμάστε πολύ. Αν κοιμάστε τρεις ώρες λιγότερο κάθε βράδυ για έναν χρόνο, θα έχετε κερδίσει ενάμιση μήνα για να πετύχετε.»

24.«Βρείτε έναν παπά που καταλαβαίνει αγγλικά και δεν μοιάζει με τον Rasputin.»

25.«Απεχθάνομαι την όπερα. Μάλλον κάτι θα φταίει με το αυτί μου. Όσο κι αν προσπαθώ να συγκεντρωθώ, εξακολουθώ να νομίζω ότι ακούω μία ομάδα από Ιταλούς σεφ που ανταλλάζουν συνταγές για ριζότο ουρλιάζοντας.»

26.«Στη business κόβουμε λαρύγγια. Αλλά κάθε τόσο, καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι και συνετιζόμαστε για το καλό των κυριών.»

27.«Υπήρξα μια μηχανή που έβγαζε χρήματα. Σα να πέρασα τη ζωή μου μέσα σε ένα χρυσό τούνελ αναζητώντας την ευτυχία. Όμως το τούνελ συνεχίζεται. Μετά τον θάνατο μου δεν θα έχει μείνει τίποτα.»

28.«Τα εκατομμύρια δεν συμβάλλουν πάντοτε σε όλα όσα χρειάζεται ένας άνθρωπος στην ζωή του.»

29.«Καθώς είμαι γνωστός στον κόσμο ως πλούσιος, νιώθω ότι πρέπει να δίνω φιλοδώρημα τουλάχιστον 5 σεντς κάθε φορά που δίνω το παλτό μου στη γκαρνταρόμπα. Εκτός αυτού, θα έπρεπε να φοράω ένα εξαιρετικά ακριβό παλτό, και θα έπρεπε να είναι ασφαλισμένο. Χωρίς πανωφόρι λοιπόν γλιτώνω τουλάχιστον 20.000 δολάρια τον χρόνο.»

30.«Πρέπει να σταματήσουμε να ζούμε με την ελπίδα ότι η θάλασσα θα ηρεμήσει κάποια στιγμή. Πρέπει να μάθουμε να σαλπάρουμε με δυνατό άνεμο.»

31.«Δεν είσαι στα αλήθεια πλούσιος μέχρι τη στιγμή που βγάζεις χρήματα ακόμη και όταν κοιμάσαι…»

32.«Να ασκείστε και να παραμένετε σε φόρμα. Προτείνεται η γιόγκα, τόσο για το σώμα όσο και το πνεύμα. Αν κάνετε τζούντο για μια ώρα ή δύο την εβδομάδα, θα διώξετε όλα τα κόμπλεξ σας.»

33.«Δεν μου αρέσει να χάνω.»

Η ζωή του Αριστοτέλη Ωνάση

34.«Στο δικό μου μυαλό, ο κόσμος είναι μικρός. Δεν χρειάζομαι πανεπιστημιακό δίπλωμα. Mία μέρα θα σας εκπλήξω.»

35.«Για να πετύχεις είναι σημαντικό να κάνεις τους άλλους να δουν τα πράγματα όπως τα βλέπεις εσύ.»

36.«Να περιμένετε να βραδιάσει, και μην γιορτάσετε μέχρι τη στιγμή που θα ολοκληρωθούν οι σκέψεις σας. Τότε μπορείτε να απολαύσετε ένα όμορφο δείπνο με φίλους και προσπαθήστε όσο μπορείτε να αποφεύγετε να μιλάτε για δουλειά στο τραπέζι.»

37.«Να τρώτε λίγο και να μένετε μακριά από το κρασί και τα λιπαρά όταν έχετε να εργαστείτε. Όταν περνάτε πολλές ώρες στο τραπέζι στη μέση μιας παραγωγικής ημέρας είναι ο καλύτερος τρόπος να μειώσετε το προσδόκιμο της ζωής σας.»

38.«Είμαι ένας ναυτικός και οτιδήποτε μπορεί να μου συμβεί.»

39.«Μην σπαταλάτε χρόνο σκεπτόμενοι τι έχουν κάνει οι άλλοι…»

40.«Τα πρώτα 5000 δολάρια είναι τα πιο δύσκολα.»

41.«Δεν υπάρχει καμία λογική στον κόσμο του επιχειρείν. Αν ακολουθούσα τη λογική, δεν θα βρισκόμουν εδώ που είμαι σήμερα.»

42.«Η Βενετία είναι η πιο ρομαντική πόλη στον πλανήτη.»

43.«Άλλοι έχουν χρήματα, κι άλλοι τίποτα. Είναι σαν εκείνον που ψάχνει νερό για να ξεδιψάσει και τον άλλον που χτίζει γέφυρα για να περάσει πάνω από το ποτάμι.»

44.«Η μητέρα μου έφυγε από τη ζωή όταν ήμουνα έξι χρονών. Αν είχε ζήσει, ίσως να μην είχα εργαστεί τόσο σκληρά όσο εργάστηκα στη ζωή μου.»

45.«Οι άνθρωποι ξεχνούν γρήγορα.»

46.«Ξυπνάω κάθε μέρα για να είμαι νικητής.»

47.«Κάθε γυναίκα που προσεγγίζω, την πλησιάζω σαν μελλοντική ερωμένη μου.»

Οι διακοπές του Ωνάση δεν ήταν ποτέ μοναχικές

48.«Δεν μπορεί να δικάζεις κάποιον επειδή είναι ευφυής.»

49.«Οι όμορφες γυναίκες δεν αντέχουν τη μετριότητα. Προτιμούν την υπερβολή.»

Η Jackie O’ και ο Aristo Onassis

50.«Κρατήστε τα προβλήματα για τον εαυτό σας κι αφήστε τους άλλους να πιστεύουν ότι ζείτε μια υπέροχη ζωή…»


mononews.gr

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου