Βρετανία: Το Ανώτατο Δικαστήριο αρνείται το δικαίωμα του Μαδούρο στον χρυσό της Βενεζουέλας..

 


Το Ανώτατο Δικαστήριο του ΗΒ εμποδίζει με απόφασή του τον Νικολάς Μαδούρο να αποκτήσει πρόσβαση σε χρυσό 1,95 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Tο Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου εμποδίζει με σημερινή (Τρίτη, 21/12) απόφασή του τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, να αποκτήσει πρόσβαση σε χρυσό 1,95 δισεκατομμυρίων δολαρίων (1,4 δισεκατομμύρια λίρες) που είναι αποθηκευμένο στην Τράπεζα της Αγγλίας (BoE).

Το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε προηγούμενη απόφαση του Εφετείου, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα ως «άστοχη». πράγμα που σημαίνει ότι μόνο ο ηγέτης της φιλοδυτικής αντιπολίτευσης και αυτοανακηρυγμένος πρόεδρος, Χουάν Γκουαϊδό, τον οποίο το Ηνωμένο Βασίλειο θεωρεί νόμιμο ηγέτη της νοτιοαμερικανικής χώρας, μπορεί να αποφασίσει τι θα συμβεί με τον χρυσό.

Ο Γκουαϊδό, που αναγνωρίζεται από μια μειοψηφία χωρών ως νόμιμος πρόεδρος, χαιρέτισε την απόφαση και δήλωσε ότι επιθυμεί ο χρυσός να παραμείνει στα θησαυροφυλάκια της BoE. Όμως ο Μαδούρο, ισχυρίζεται ότι τα μετρητά θα χρησιμοποιηθούν για την καταπολέμηση του Covid-19 στη χώρα, επικαλούμενος την τραγική υγειονομική κατάσταση που επικρατεί εξαιτίας της πανδημίας.

Πηγές: BBC

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου