Το μυστικό της επιτυχίας; Όχι εξυπνάδα και σκληρή δουλειά, λέει ο ισχυρότερος τραπεζίτης..

 


Τι χρειάζεται ένας μάνατζερ για να επιτύχει; Όχι εξυπνάδα ή να δουλεύει σκληρότερα από όλους τους άλλους, σύμφωνα με τον άνθρωπο που διοικεί την ισχυρότερη τράπεζα του κόσμου και έχει περισσότερα από 250.000 άτομα στη δούλεψή του. 

«Το να είναι κάποιος ταπεινός, ανοικτός, δίκαιος και αυθεντικός» είναι τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά για την επαγγελματική επιτυχία, όπως έχει πει ο Τζέιμι Ντίμον της JP Morgan. «Όχι το να είναι ο πιο έξυπνος στην αίθουσα ή ο πιο σκληρά εργαζόμενος στην αίθουσα». 

«Το μάνατζμεντ είναι: Να φέρνεις αποτελέσματα, το follow-up, η πειθαρχία, ο σχεδιασμός, η ανάλυση, στοιχεία, στοιχεία, στοιχεία. Είναι να φέρνεις τους κατάλληλους ανθρώπους σε ένα δωμάτιο, να σκοτώνεις τη γραφειοκρατία, όλα αυτά τα διαφορετικά πράγματα», είχε πει ο Ντίμον. 

«Αλλά το πραγματικό κλειδί για έναν ηγέτη δεν είναι μόνο αυτά», τόνισε.  Δεν είναι το να έχεις «χάρισμα» ή «εξυπνάδα», αλλά να έχεις «σεβασμό για τους ανθρώπους». 

Αυτά τα χαρακτηριστικά αυξάνουν την παραγωγικότητα, μαζί και με την επιτυχία, σύμφωνα με τον Ντίμον. Εάν είσαι εγωιστής και παίρνεις τα εύσημα όταν δεν τα δικαιούσαι, οι άλλοι «δεν θα θέλουν να δουλέψουν», λέει, και αυτό θα επηρεάσει την αποδοτικότητα της δουλειάς τους. 

Τι ψάχνει ο Ντίμον όταν κάνει προσλήψεις; Όταν παίρνει συνέντευξη ή εξετάζει κάποιον για προαγωγή, ρωτά τον εαυτό του: «Θα δούλευες για αυτό το άτομο; Θα ήθελες το παιδί σου να δουλεύει για αυτό το άτομο;». 

Παράλληλα, σημαντικό για τις κρίσεις που κάνει ο Ντίμον είναι εάν ένας μάνατζερ είναι διατεθειμένος να αναλάβει την ευθύνη καθώς και ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεται όταν κάτι πάει στραβά. 

Ως CEO, ο Ντίμον προσπαθεί να εφαρμόζει όλα όσα λέει. «Κανείς δεν θα έλεγε ότι ο Τζέιμι Ντίμον είναι ταπεινός. Αλλά αντιμετωπίζω όλους τους ανθρώπους με τον ίδιο τρόπο και περιμένω το ίδιο και από τους άλλους. Θα ήθελες να δουλεύεις για εμένα εάν πίστευες ότι ενδιαφέρομαι, εάν σου συμπεριφέρομαι δίκαια, εάν αντιμετωπίζω όλους το ίδιο», έχει πει. 

Το μυστικό, λοιπόν, για να επιτύχει κάποιος; «Να συμπεριφέρεσαι στους ανθρώπους όπως θέλεις να σου συμπεριφέρονται. Να έχεις σεβασμό για τους άλλους», σύμφωνα με τον ισχυρότερο τραπεζίτη του κόσμου. moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου