Ώρα αποφάσεων για τα πρόσωπα στο ΚΙΝΑΛ..

 

Στην τελική ευθεία προς τη διαμόρφωση του νέου οργανωτικού του «παζλ» βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής, με την εκκίνηση του νέου έτους να σηματοδοτεί και την ώρα των αποφάσεων για τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Στην τελική ευθεία προς τη διαμόρφωση του νέου οργανωτικού του «παζλ» βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής, με την εκκίνηση του νέου έτους να σηματοδοτεί και την ώρα των αποφάσεων για τον Νίκο Ανδρουλάκη. Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έχει στα χέρια του τις εισηγήσεις των συνεργατών του και από σήμερα έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να διαμορφώσει το μεγαλύτερο κομμάτι της νέας ανθρωπογεωγραφίας, αλλά και τις βασικές πτυχές του οδικού χάρτη των επόμενων μηνών.

Ως προς τα νευραλγικά πόστα, τρία βασικά ερωτηματικά είναι ο εκπρόσωπος Τύπου και οι διευθυντές της Κ.Ο. και του γραφείου του προέδρου. Για το πρώτο έχει «παίξει» έντονα το σενάριο επιλογής βουλευτή, με τον Απόστολο Πάνα να ακούγεται περισσότερο, ωστόσο κανένας στη Χαρ. Τρικούπη δεν στοιχηματίζει για την τελική επιλογή. Οσον αφορά τη διεύθυνση της Κ.Ο., στην κορυφή της λίστας μέχρι πρότινος βρισκόταν έμπειρος πρώην βουλευτής, ενώ βασικό ερώτημα είναι και το εάν θα υπάρξουν κεντρικοί ρόλοι και για πρόσωπα-κλειδιά από το επιτελείο της Φ. Γεννηματά. Ως προς τον γραμματέα περιγράφεται ως «κλειδωμένη» η προσωρινή παραμονή του Μανώλη Χριστοδουλάκη, ενδεχομένως και έως το συνέδριο.

Ο κ. Ανδρουλάκης αναμένεται να ανακοινώσει τον νέο εκπρόσωπο Τύπου και τους διευθυντές της Κ.Ο. και του γραφείου του.

Από εκεί και πέρα, το κομμάτι της εσωκομματικής ανασυγκρότησης θα επωμιστούν κυρίως οι Ανδρέας Σπυρόπουλος και Στέφανος Ξεκαλάκης. Το αν αυτό θα γίνει στο πλαίσιο της επιτροπής συνεδρίου (ΚΟΕΣ) ή με κάποιο άλλο «σχήμα» μένει να φανεί. Σε κάθε περίπτωση, τόσο για το συνέδριο (θεωρητικά προς το τέλος της άνοιξης) όσο και για το εγχείρημα της «αυτοοργάνωσης» σε πανελλαδικό και τοπικό επίπεδο υπάρχουν δύο αστάθμητοι παράγοντες: αφενός η πανδημία και αφετέρου το σενάριο των πρόωρων εκλογών. Το τελευταίο ενδεχόμενο, που σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη κάθε άλλο παρά αποκλείεται, αναμενόμενα θα ανατρέψει κάθε προγραμματισμό, «παγώνοντας» εσωτερικές διαδικασίες και φέρνοντας στο προσκήνιο την εξίσωση των ψηφοδελτίων.

Παράλληλα με τα παραπάνω, στο αντιπολιτευτικό μέτωπο το ΚΙΝΑΛ επανέφερε το ζήτημα θέσπισης πλαφόν στις τιμές rapid και μοριακών τεστ (7 και 40 ευρώ αντίστοιχα), τουλάχιστον για τις επόμενες 15 ημέρες. Επιπλέον, η Χαρ. Τρικούπη, για να αντιμετωπιστούν οι ουρές των τελευταίων 24ώρων, προτείνει περισσότερα σημεία ελέγχου σε δημόσιες δομές υγείας και διευρυμένο ωράριο, περισσότερα δωρεάν self tests ανά ΑΜΚΑ, καθώς και ενεργοποίηση όσων οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης μπορούν να διαθέσουν προσωπικό.


kathimerini.gr

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου