Ο Πούτιν και τα «χλωρά»..

 


Είναι πασιφανές πως ο δυτικός κόσμος δεν περίμενε τόσο έντονη και απότομη κλιμάκωση των εχθροπραξιών στην Ουκρανία. Αρχικά άργησε να αποκριθεί και εν συνεχεία ξεκίνησε να παίρνει σκληρά και κάθετα μέτρα κατά των Ρώσων. Και κάπου εκεί χάθηκε η μπάλα. Διότι μαζί με τα ξερά κάηκαν και τα χλωρά.

Πλήρης αποκλεισμός αθλητικών σωματείων από διεθνείς διοργανώσεις και ένα ιδιότυπο εμπάργκο από πολλούς σε αρκετές εκφάνσεις της ρωσικής τέχνης. Αναμφίβολα, αρκετοί αθλητές, αλλά και ερμηνευτές θα είναι με το μέρος του Πούτιν. Ομως, είναι και άλλοι που δεν υποστηρίζουν την εισβολή αυτή. Σε κάθε περίπτωση οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους και να βιοποριστούν, απλά και μόνο επειδή προέρχονται από τη Ρωσία. Και παράλληλα την πληρώνουν και οι ξένοι. Λες και φταίει ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής της Σπαρτάκ Μόσχας ή η χορεύτρια του Μπολσόι γι’ αυτή την παράνοια.

Από την άλλη, είναι κατανοητή η πρεμούρα των εκάστοτε ιθυνόντων να «αφορίσουν» οτιδήποτε ρωσικό. Βλέπετε, υπάρχει και η κοινή γνώμη. Λέγοντας «κοινή γνώμη» εννοούμε όλους αυτούς τους ακτιβιστές του πληκτρολογίου, που επιχειρούν να επηρεάσουν μια μεγάλη μερίδα του κόσμου, θίγοντας υπολείψεις και «σταμπάροντας» πρόσωπα, αρκετές φορές (όχι όλες…) άνευ λόγου και αιτίας.

Οπότε, για να μη θεωρηθεί… φιλοπουτινικός π.χ. ο προπονητής μπάσκετ Δημήτρης Ιτούδης, που δουλεύει στη Μόσχα, καλύτερα να πάμε σε πλήρη αποκλεισμό.

Δεν τίθεται αμφιβολία ότι ο Πούτιν πρέπει να μαζευτεί… χθες, αλλά ταυτόχρονα και πάλι δεν τίθεται αμφιβολία πως δεν ευθύνονται όλοι οι Ρώσοι γι’ αυτό. Αλλιώς, αν εκτραχυνθεί περαιτέρω η κατάσταση, πολύ φοβάμαι ότι θα μας παροτρύνουν να βγούμε στις πλατείες να κάψουμε Τολστόι, Τσέχοφ και Ντοστογιέφσκι. Κυρίως τον «Ηλίθιο»...


efsyn.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου