Ας μείνουμε στα της κλήρωσης. Δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς ότι με βάση το συμπιεσμένο πρόγραμμα λόγω του Κατάρ, τα αιτήματα της ΑΕΚ για τα παιχνίδια της λόγω του νέου γηπέδου, τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των άλλων μεγάλων και μια σειρά από σοβαρούς λόγους, έμοιαζε περισσότερο με ορισμό. Όμως ήταν μια εξαιρετική διαδικασία από πλευράς οργάνωσης σε ημερομηνίες, διευκολύνσεις, αποφυγή όσο γίνεται περιστατικών βίας.

Καμία αγωνιστική δεν θα έχει δύο ντέρμπι ώστε να μην υπάρχουν ή να περιοριστούν κίνδυνοι και συναντήσεις. Κάθε αγωνιστική σχεδόν θα έχει από ένα μεγάλο παιχνίδι. Κανείς μεγάλος δεν παίζει εκτός έδρας την πρώτη αγωνιστική παρά μόνον η ΑΕΚ επειδή το ζήτησε. Άλλωστε τα ντέρμπι που θα έχουν λογικά σημασία σε αυτό το - επίσης λογικά - πιο ανταγωνιστικό για τον τίτλο πρωτάθλημα θα είναι εκείνα των play off. Την άνοιξη του 2023 δηλαδή.

Ήταν μία κλήρωση και ένα πρόγραμμα που εξυπηρετεί κυρίως το ίδιο το πρωτάθλημα και τις ομάδες. Κι αυτό ήταν ένα βήμα προόδου. Προφανώς χρειάζονται πολλά ακόμη για να υπάρξει η πραγματική πρόοδος. Κι από την ωραία γιορτή στην πανέμορφη Λίμνη της Βουλιαγμένης, να μην υπάρχουν λίμνες και βουλιαγμένοι στο ελληνικό επαγγελματικό πρωτάθλημα.