Είχε και κάτι άλλο πολύ σημαντικό, ειδικά για τα ντέρμπι που ακολουθούν. Σούπερ αποτελεσματικότητα στις στατικές φάσεις. Ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα στη διάρκεια της σεζόν για τους Πειραιώτες και φαίνεται ότι έχει γίνει πλέον δουλειά, Και με τις κομπίνες στα κόρνερ και με τις εκτελέσεις στα φάουλ από τον Φορτούνη.

Θα πρόσθετα ότι έχει γίνει δουλειά και στο αμυντικό κομμάτι των στατικών φάσεων, ένα άλλο μεγάλο αγκάθι για τον Ολυμπιακό από την περσινή σεζόν. Χρειάζεται κι άλλη βελτίωση, κυρίως στο θέμα της προσήλωσης σε κάθε φάση. Σε άμυνα και επίθεση. Αλλά είναι και αυτό κάτι που θα πρέπει να πιστωθεί στον Μίτσελ και στους παίκτες, το ότι βελτιώνονται και σε αυτό το πολύ καθοριστικό στο σύγχρονο ποδόσφαιρο κομμάτι.

Το ζητούμενο τώρα θα είναι να μην επηρεαστεί η ομάδα από την απουσία για μέρες πολλών διεθνών της, όπως και από την κουβέντα για τη διαιτησία που με όσα συνέβησαν σε Χαριλάου και Νέα Φιλαδέλφεια θα συνεχιστεί εντονότατα σε όλη τη διάρκεια της διακοπής των πλέι οφ μέχρι να ξαναρχίσουν. Κι όχι άδικα εδώ που τα λέμε με όσα είδαν πάλι τα μάτια μας...