Τραγωδία στα Τέμπη: Έρευνα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στους διοικητές ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, Hellenic Train...

 


Στο πλαίσιο των ερευνών για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δύστυχημα στα Τέμπη εισήλθε και ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Ο κ. Βουρλιώτης ελέγχει την περιουσιακή κατάσταση όσων εμπλέκονται σε συμβάσεις έργων και προμηθειών της τελευταίας 15ετίας για το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Ειδικότερα, θα ελεγχθούν διεξοδικά όσοι κατείχαν θέση ευθύνης στον ΟΣΕ, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ – ΕΡΓΟΣΕ και την Hellenic Train και ήταν συμβαλλόμενοι στις επίμαχες συμβάσεις, όπως θα ελεγχθούν και οι εργολάβοι που ανέλαβαν την εκτέλεση των έργων, προμηθειών, κ.λπ.

Σε περίπτωση κατά την οποία διαπιστωθεί από το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, ακίνητη περιουσία κ.λπ. η οποία δεν δικαιολογείται από τα δηλωθέντα εισοδήματα τους, θα διερευνηθεί περαιτέρω για το εάν εμπλέκονται σε δωροδοκίες και εάν υπάρχει ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ορίστηκαν οι δύο εφέτες ανακριτές που θα ερευνήσουν την τραγωδία στα Τέμπη

Ο 54χρονος εφέτης Σωτήρης Μπακαΐμης ανέλαβε καθήκοντα τακτικού εφέτη ανακριτή, με αναπληρώτρια την 49χρονη επίσης εφέτη Σοφία Λυμπεριάδου, μετά από ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας Εφετών Λάρισας. Οι δύο δικαστικοί λειτουργοί θα αναλάβουν από εδώ και στο εξής τις ανακρίσεις για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.

Η Ολομέλεια των πρόεδρων Εφετών και Εφετών της Λάρισας η οποία συνεδρίασε σήμερα, μετά από αίτημα του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Εφετών της Θεσσαλικής πρωτεύουσας Σταμάτη Δασκαλόπουλου, επέλεξε ομοφώνα τον κ. Μπακαΐμη για εφέτη ανακριτή στην υπόθεση του τραγικού συμβάντος στα Τέμπη. Παράλληλα, το έργο του κ. Μπακαΐμη θα επικουρεί η εφέτης Σοφία Λυμπεριάδου, η οποία και πάλι επελέγη ομόφωνα από την Ολομέλεια.

Στην Ολομέλεια, σύμφωνα με πληροφορίες, μετείχαν 19 πρόεδροι εφετών και εφέτες από τους 21 συνολικά που υπηρετούν αυτή την εποχή στη Λάρισα. Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο που επιλέχθηκαν, έχουν εμπειρία και νομική κατάρτιση. Ο μεν κ. Μπακαΐμης εισήλθε στο δικαστικό σώμα το έτος 2000, η δε κυρία Λυμπεριάδου το έτος 2003.

Ο ορισμός δύο εφετών ανακριτών κρίθηκε αναγκαίος λόγω της πολυπλοκότητας της έρευνας, αλλά και επειδή η υπόθεση έχει πολλές παραμέτρους.

Παράλληλα, η τρίτη ανακρίτρια Λάρισας συνεχίζει το έργο της και αναμένεται και άλλα πρόσωπα να περάσουν το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου Λάρισας. Υπενθυμίζεται ότι χθες κατηγορούμενοι κατέστησαν, μετά την απαγγελία των κατηγοριών σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος σε βάρος τους, ο επιθεωρητής και οι δύο σταθμάρχες του Σταθμαρχείου Λάρισας.

Επιστολές Γεραπετρίτη σε Βουλή και αρχηγούς κομμάτων για ενημέρωση σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών

Επιστολές προς τους αρχηγούς των κομμάτων και τη Βουλή απέστειλε την Παρασκευή (10/3) ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα υποδομών και μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης. Με την επιστολή του προς τα κόμματα τίθεται στη διάθεσή τους προς ενημέρωση σχετικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Αντίστοιχα, στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής κύριο Κωνσταντίνο Τασούλα και τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου κύριο Γεώργιο Βλάχο, τίθεται στη διάθεση της Επιτροπής προς ενημέρωση σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών.

Ανακοινώθηκαν οι μεταβατικοί Πρόεδροι – Διευθύνοντες Σύμβουλοι σε ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ

Σημειώνεται ότι, νωρίτερα ανακοινώθηκαν οι μεταβατικοί Πρόεδροι – Διευθύνοντες Σύμβουλοι σε ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ, μετά το «ξήλωμα» των διοικήσεων. Τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΟΣΕ ΑΕ αναλαμβάνει ο κύριος Παναγιώτης Τερεζάκης, συγκοινωνιολόγος, σήμερα τεχνικός σύμβουλος διοίκησης του ΟΣΕ. Τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ αναλαμβάνει ο κύριος Χρήστος Παληός, πολιτικός μηχανικός, σήμερα μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ.

Οι ανωτέρω αναλαμβάνουν μεταβατικά τις θέσεις αυτές έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής νέων διοικητών. Εντός των επόμενων ημερών θα δημοσιευτεί δημόσια διεθνής πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Εισαγγελική έρευνα για την αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή του ΟΣΕ

Εν τω μεταξύ, εντολή για έναρξη προκαταρκτικής εξέτασης όσον αφορά την αναρρωτική άδεια που χορηγήθηκε στον επιθεωρητή του ΟΣΕ, Δημήτρη Νικολάου, έδωσε την Πέμπτη η εισαγγελία του Βόλου όπως αναφέρει το thenewspaper.gr.

Ο Δημήτρης Νικολάου είναι ο επιθεωρητής του ΟΣΕ που έβαλε στη νυχτερινή βάρδια τον σταθμάρχη της Λάρισας που έχει προφυλακιστεί για την εμπλοκή του στη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη. Στην υπόθεση της χορήγησης της αναρρωτικής άδειας 30 ημερών στον επιθεωρητή εμπλέκονται δύο γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου που έχουν τεθεί ήδη σε αναστολή καθηκόντων: ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής κλινικής, Νικόλαος Χαυτούρας και ο υφιστάμενός του, επιμελητής Α’, νευροχειρουργός Αθανάσιος Μανιώτης.

Τι προέκυψε από την ΕΔΕ

To πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) διαπιστώνει σωρεία πειθαρχικών παραπτωμάτων σε βάρος του Διευθυντή Νευροχειρουργικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, Νικολάου Χαυτούρα.

Σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΔΕ, που έφερε στη δημοσιότητα το protοthema.gr, ο διευθυντής Νευροχειρουργικής υπέπεσε στα πειθαρχικά παραπτώματα της παράβασης καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα, της αναξιοπρεπούς και ανάρμοστης και ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφορά εντός της υπηρεσίας, της αδικαιολόγητης αποχής από την εκτέλεση των καθηκόντων του και της αμελούς εκπλήρωσης του υπηρεσιακού καθήκοντος και της παράβασης των κανόνων της Ιατρικής Δεοντολογίας.


newmoney.gr

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου